Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
«Ανοιχτό παράθυρο» στο ΠΑΣΟΚ

Εκφωνώντας μια ...ζηλευτή έκθεση ιδεών ο Γιάννης Πανούσης, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες», έλαβε χτες το βράδυ το χρίσμα από τον ΣΥΝ (με παρούσες όλες του τις τάσεις) σε εκδήλωση, παρουσία του προκατόχου του, Μ. Γλέζου.

Στη 15σέλιδη ομιλία του περίσσεψε η φιλολογία, στο «διά ταύτα», όμως, επανήλθε εμμέσως πλην σαφώς στη γνωστή άποψή του και προσδοκία του για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Η ηθική, η αισθητική και οι ευαισθησίες της Αριστεράς δεν κινδυνεύουν τόσο από την προγραμματική συμμετοχή της σε συνεργασίες διακυβέρνησης, όσο από την αυτοακύρωση της πολιτικής της εάν περιοριστεί στο να καταγγέλλει την άδικη κοινωνία, χωρίς να δέχεται να διαχειριστεί τα προβλήματα για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

Αρα, όπως είπε στη συνέχεια, «χρειάζεται και ανάληψη του ρίσκου της εφαρμογής των ιδεών. Οποιος ασκεί εξουσία δεν απεμπολά υποχρεωτικά τις αρχές του. Τα ανοιχτά παράθυρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δέχονται και τα ρεύματα των υπόλοιπων ανοιχτών παραθύρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ