Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καταστρέφεται και ό,τι πράσινο έχει απομείνει

Η ΕΡΓΟΣΕ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κόβοντας και τα τελευταία δέντρα στα Σεπόλια, παρά την απόφαση αναστολής των έργων από το ΣτΕ
Η ΕΡΓΟΣΕ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κόβοντας και τα τελευταία δέντρα στα Σεπόλια, παρά την απόφαση αναστολής των έργων από το ΣτΕ
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου και της Πολεοδομίας, μετά και την παραγραφή των κατηγοριών για τις αυθαίρετες κατασκευές που κατασκεύασε ο «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος» στο Πεδίον του Αρεως. Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Οι κατηγορίες παραγράφηκαν μετά την παρέλευση πενταετίας, τέσσερις αναβολές δικών και παρά την έκδοση πέντε αποφάσεων για την κατεδάφισή τους, οι οποίες ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Αντίστοιχη κατάσταση, όμως, επικρατεί και στα Σεπόλια με τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τον Προαστιακό. Εκεί, και παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει πάρει απόφαση αναστολής των έργων του Προαστιακού σιδηροδρόμου, η ΕΡΓΟΣΕ τα συνεχίζει! «Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κόβοντας δέντρα 40 ετών», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής και κάλεσε τη διοίκηση και το δήμαρχο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος.

Απαραίτητες διευκρινίσεις

Οι απαραίτητες διευκρινίσεις δόθηκαν στη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, αναφορικά με την επιστολή που έστειλε ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη - του κομμουνιστή που έδωσε τη ζωή του για το Κόμμα και το λαό - Νίκος, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αφορούσε σε παρέμβαση που έκανε ο Δήμος Νίκαιας στον τάφο του πατέρα του στο Γ΄ Κοιμητήριο στη Νίκαια. Ο Ν. Μπελογιάννης, στην επιστολή του, ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Νίκαιας δεν έπρεπε να κάνει παρέμβαση στον τάφο από τη στιγμή που το κοιμητήριο υπάγεται στο Δήμο της Αθήνας.

Οπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «η διαδικασία περιποίησης του τάφου γινόταν επί 40 χρόνια με ευθύνη του Δήμου Νίκαιας και της αντίστοιχης Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ. Δεν υπήρχε κάτι ξεχωριστό και σε αυτή την περίπτωση». Και πρόσθεσε ότι είχε συνομιλία με τον δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο, ο οποίος του εξήγησε ότι οι παρεμβάσεις έγιναν παρουσία γεωπόνου, ο οποίος είχε και τη φροντίδα όλα αυτά τα χρόνια της συντήρησης του τάφου. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Νίκαιας είχε συνάντηση και με την Ελλη Παππά, σύζυγο του Ν. Μπελογιάννη, όσο και με το γιο του, όπου δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις. «Δεν έγινε κάτι που πρέπει να μεμφθεί κανένας», κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής. Αλλωστε, ο Δήμος της Αθήνας ουδέποτε έχει παρέμβει σε αυτήν τη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ