Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
«Συστρατευόμαστε ενεργά με το ΚΚΕ»!

46 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συστρατεύονται με το ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των εκλογών

«Οχι άλλη καθυστέρηση! Δεν αρκεί μόνο να αγανακτείς. Τώρα συστράτευση και πάλη μαζί με το ΚΚΕ!», δηλώνουν σαράντα έξι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αθήνας, που μπροστά στη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών συστρατεύονται ενεργά με το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της μάχης των τοπικών εκλογών και τη συνεπή αγωνιστική στάση του Κόμματος. Ολόκληρο το κείμενο που υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί έχει ως εξής:

«Εχουν πλέον περάσει 15 χρόνια από τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Ηταν η περίοδος που αρκετοί από εμάς, κάτω από το βάρος των αρνητικών συσχετισμών, λόγω και προσωπικών λόγων και προβλημάτων αποτραβηχτήκαμε από το Κόμμα και το μαζικό κίνημα, "κλειστήκαμε σπίτι μας". Αυτά τα 15 χρόνια ο καπιταλισμός έχοντας "ελεύθερα τα χέρια", έχει εξαπολύσει καθολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει τομέας που να έχει μείνει στο απυρόβλητο. Εργασιακές σχέσεις, μισθοί, συντάξεις, ωράριο, ασφάλιση, υγεία... Αξίζει, επίσης, να θυμηθούμε τους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις παρακολουθήσεις, τις κάμερες. Το χειρότερο από όλα μάλιστα είναι το ότι προσπαθούν να μας πείσουν πως όλη αυτή η επίθεση γίνεται για το καλό μας, στο όνομα των "μεγάλων στόχων", της "σύγχρονης Ελλάδας", του "ρεαλισμού", του "διαλόγου"...

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Παιδεία, στην καθημερινότητα που σαν εκπαιδευτικοί ζούμε στα σχολεία κάθε βαθμίδας. Ιδιωτικοποιήσεις με απροκάλυπτη διείσδυση των επιχειρήσεων στα σχολεία και στα αναλυτικά προγράμματα, ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, φούντωμα της παραπαιδείας. Βιβλία αντιεπιστημονικά, με κατακερματισμένες και ασύνδετες "γνώσεις". Ευρωπαϊκά προγράμματα, ευέλικτη ζώνη, αξιολόγηση, διαθεματικότητα... Εύηχες λέξεις για να κρύβουν και να συσκοτίζουν την ουσία. Την πλήρη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα, κατά τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, όπως επίσης και την επιδίωξη για εκπαιδευτικούς - πειθήνιους υπαλλήλους, φοβισμένους και ιμάντες της κυρίαρχης ιδεολογίας στα νέα παιδιά.

Σύντροφοι και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Σε λιγότερο από 6 μήνες θα πραγματοποιηθούν οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιδιαίτερο ρόλο στα σχέδια του κεφαλαίου για την Παιδεία. Οπως λειτούργησε ως "δούρειος ίππος" σε μια σειρά άλλες αντιλαϊκές επιλογές (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ξεπούλημα ελεύθερων χώρων κλπ.) έτσι και εδώ (κατά τα πρότυπα του φιλανδικού μοντέλου) επιχειρείται η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την εκπαίδευση στην ΤΑ, ώστε πιο άμεσα η ανταποδοτικότητα, το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα του σχολείου, οι "χορηγοί", να γίνουν η πραγματικότητα στην εκπαίδευση.

Γι' αυτό, εκτός όλων των άλλων, οι τοπικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία.

  • Γιατί με την ψήφο μας πρέπει να δείξουμε ότι δε συναινούμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
  • Γιατί κατανοούμε ότι το κύριο που κρίνεται στην εκλογική μάχη είναι το αν θα δεχτεί ένα ισχυρό ράπισμα η πολιτική που ασκήθηκε και στην ΤΑ από τα κόμματα που κατείχαν τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών και νομαρχιακών αρχών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ).
  • Γιατί η αγανάκτησή μας θα είναι ανέξοδη αν η ψήφος μας στραφεί σε ανώδυνα κανάλια δήθεν "ανταρτών" και "ανεξάρτητων" που την επομένη των εκλογών εφαρμόζουν με πλήρη συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική.

Γιατί, το κυριότερο, ξέρουμε, μπορούμε από όλη αυτήν τη δύσκολη 15ετία να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είμαστε χτεσινοί στο μαζικό κίνημα, έχουμε πείρα. Πολλοί από εμάς έχουμε περάσει από τις γραμμές του Κόμματος, της ΚΝΕ, είχαμε ενεργό συμμετοχή σε διάφορες φάσεις και περιόδους ανάπτυξης του κινήματος στη χώρα μας. Μπορούμε αβίαστα να υποστηρίξουμε πως παρά τις πιθανές διαφωνίες και επιφυλάξεις που ορισμένοι μπορεί να διατηρούμε, παρά και τις προσωπικές πικρίες που κάποιοι ίσως έχουν, το κύριο που αναγνωρίζουμε είναι το ότι το ΚΚΕ συνέχισε σε δύσκολες περιόδους να κρατά ψηλά τη σημαία του αγώνα. Δεν υποχώρησε, παρά τις συκοφαντίες και τις αρνητικές εξελίξεις. Δεν ξεγέλασε το λαό, δεν του έκρυψε την πραγματικότητα. Οργάνωσε την πάλη των εργαζομένων, έδωσε πνοή, προοπτική και ελπίδα με την πολιτική του.

Είμαστε εδώ! Δε φτάνει η αγανάκτηση, το σιχτίρισμα, δε μας ταιριάζει η γκρίνια, η αναπόληση των "παλιών ωραίων εποχών". Στρατευόμαστε ενεργά με το ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουμε πως δε φτάνει μόνο η αναγνώριση και η συμπάθεια, απαιτείται η ενεργός πάλη για να γίνουν πράξη όσα και εμείς θέλουμε.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε όποιο δήμο και νομαρχία και αν ψηφίζουν, με τη συμμετοχή, τις σκέψεις και προτάσεις τους να συμβάλουν ώστε οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ να σημειώσουν άνοδο και νίκες στις εκλογές του Οκτώβρη. Θα πρόκειται για ένα βήμα που θα βοηθήσει στο να δεχτεί χτύπημα η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, θα "γεμίσει τις μπαταρίες" μπροστά στους μεγάλους αγώνες που έχουμε με προοπτική τη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό».

Το κείμενο υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

Κώστας Κατημερτζόγλου

Καίτη Παπαγεωργίου

Νινέτα Αλτάνη

Κώστας Χόρτης

Ελένη Ιωάννου

Ιουλία Γκαγκούλια

Λένα Ζησιμοπούλου

Μάνος Δούκας

Κική Βλαχάκη

Ισμήνη Παναγούλια

Ιωάννα Παναγούλια

Κέλλυ Κόντη

Μαρία Πιλαβάκη

Ελένη Πράτα

Βάσω Μπαρτζώκα

Φάνης Αγγέλης

Παυσανίας Τσούλας

Παναγιώτης Ευαγγέλου

Κάτια Βακαλοπούλου

Βούλα Οικονόμου

Δημήτρης Φιλελές

Σπύρος Μάνος

Θανάσης Κουλουριώτης

Μαρία Κοτρώτσου

Μαρία Γαλανοπούλου

Εφη Καλτέτση

Μαρία Θεοδωράκη

Κώστας Χαρίσης

Γιάννης Κερασαρίδης

Δήμητρα Ναουνούλη

Βασίλης Καραμπέτσος

Ισμήνη Καραμπέτσου

Λευτέρης Σταματέλος

Λευκή Γιαμαρόγλου

Μαρία Δράκου

Νίκος Πολίτης

Παναγιώτα Μερκουρέα

Μαρία Κόρακα

Γεωργία Αθανασίου

Αντώνης Μιχαλόπουλος

Διονυσία Κουτουλογένη

Αλέκα Σουβλάκη

Πέτρος Κουρμπέλης

Γιάννης Κουρής

Σπύρος Λιβιτσάνος

Θύμιος Χήκας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ