Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006
Ολοι στη μάχη

Καθημερινές περιοδείες από τις ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ

Μια από τις αφίσες του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς
Μια από τις αφίσες του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς
Πατώντας στην πλούσια πείρα των μέχρι τώρα αγώνων και με στόχο η απεργία την 1η Μάη να αποτελέσει κορυφαίο σταθμό στη μάχη των κλαδικών Συμβάσεων, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις μέρες που απέμειναν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Στον απόηχο και της απεργίας των ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στις 13 Απρίλη, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, πέφτει σε εύφορο έδαφος. Για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, του κεφαλαίου, τον κομμάτων του και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. Για να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι στα νέα αντιασφαλιστικά τους σχέδια θα βρουν απέναντί τους όλη την εργατική τάξη. Για να καταδικαστεί η σύμβαση της ντροπής και η «αύξηση» των 0,77 ευρώ την ημέρα, με την οποία βιομήχανοι και ΓΣΕΕ φιλοδώρησαν τους εργαζόμενους.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγωνιστικού - ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργιακής συγκέντρωσης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Απάντηση και στην εργοδοτική τρομοκρατία

Στη WACKENHUT (Βάκενχουτ) βρέθηκε χτες το πρωί ένα απ' τα δεκάδες κλιμάκια των ταξικών δυνάμεων που «οργώνουν» αυτές τις μέρες επιχειρήσεις, εργοστάσια κι άλλους εργασιακούς χώρους. Συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας μοίρασαν στους εργαζόμενους την προκήρυξη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενώ ανάρπαστη έγινε η ...επιταγή των 0,77 ευρώ, το εύστοχο «τρικάκι», το οποίο η Γραμματεία Νέων του Μετώπου τύπωσε για να καταγγείλει τον επαίσχυντο συμβιβασμό της ΓΣΕΕ.

«Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τη συγκέντρωση, με τα πανό του ΠΑΜΕ θα είναι μια απάντηση και στην εργοδοτική τρομοκρατία», σημείωσε στον «Ρ» ο Νίκος Μπέσης, εργαζόμενος στην εταιρία, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόπειρα της εργοδοσίας να εκφοβίσει με τραμπούκους της εργαζόμενους που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας της 13ης Απρίλη.

«Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν στην απεργία, για να δώσουν απάντηση και στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που θέλουν ν' ανοίξουν πάλι το Ασφαλιστικό και να το "κλείσουν" στα 71...», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η δουλιά που έχουμε "ανοίξει" με τις ταξικές δυνάμεις έχει αποτελέσματα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ