Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Γκαιμπελικές μέθοδοι από τους ξενοδόχους

Την προβοκατόρικη προσπάθεια της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) να συνδυάσει «"άγνωστη επίθεση" σε ξενοδοχείο της Αθήνας με έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας σε άλλο ξενοδοχείο παρουσία συνδικαλιστή του σωματείου», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Συγκεκριμένα, στο ίδιο σημείωμα που η ΕΞΑ κοινοποίησε στα μέλη της ενημερώνοντάς τα ουσιαστικά ότι είναι παράνομη η παρουσία συνδικαλιστών του Συνδέσμου σε ελέγχους της Επιθεώρησης, αναφέρεται ταυτόχρονα και στην επίθεση τεσσάρων νεαρών σε ξενοδοχείο και εφιστά «την προσοχή για τη λήψη μέτρων».

«Καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας και δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνουν τέτοιες επικίνδυνες για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εξομοιώσεις, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εμπόδια στη δράση και την κριτική του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων ταξικών σωματείων και την παράδοση των εργαζομένων στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», τονίζει το σωματείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείωμα της ΕΞΑ κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά από έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας σε ξενοδοχείο με κινητοποίηση του Συνδέσμου, όπου η εργοδοσία βρέθηκε να παραβιάζει το πρόγραμμα εργασίας και να υποβάλλει τους εργαζόμενους σε πολυαπασχόληση. «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, είναι να συστήσει στα μέλη της να μη ζητούν και τα ρέστα για τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν απέναντι στους ξενοδοχοϋπάλληλους», καταλήγει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ