Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Καρατόμησαν συνδικαλίστρια επειδή δε χειροκρότησε τα 0,77 ευρώ!

Με όσα μέσα κι αν το προσπαθήσουν, οι συνδικαλιστές της συναίνεσης δεν πρόκειται να πείσουν για τον εξευτελιστικό συμβιβασμό τους

Τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που εκφράζεται καθημερινά στους τόπους δουλιάς για τη σύμβαση της ντροπής, με την οποία η ΓΣΕΕ «αλυσόδεσε» τους εργαζόμενους, πασχίζουν να εξαφανίσουν οι παρατάξεις που έβαλαν την υπογραφή τους, φτάνοντας ακόμα και στο «ξήλωμα» μελών τους που εκφράζουν διαφωνίες. Η κατασυκοφάντηση του ΠΑΜΕ και η αποτυχία της μαζικής παραπλάνησης των εργαζομένων έχει οδηγήσει σε κινήσεις πανικού τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ: Στο σωματείο των εργαζομένων στο Καζίνο του ξενοδοχείου και του Τελεφερίκ Πάρνηθας προχώρησε στη διαγραφή της εκλεγμένης με τη στήριξή της στο Διοικητικό Συμβούλιο Ιωάννας Ανδρικοπούλου, επειδή η συνδικαλίστρια καταδίκασε τη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ! Δηλαδή, επειδή είπε το αυτονόητο, αυτό που λένε όλοι οι συνάδελφοί της, τους οποίους αρνήθηκε να κοροϊδέψει και να χαρακτηρίσει «ικανοποιητική» αύξηση τα 0,77 ευρώ της Σύμβασης.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου, η Ι. Ανδρικοπούλου διαφώνησε ανοιχτά με την ΠΑΣΚΕ και συμφώνησε να κυκλοφορήσει ανακοίνωση που τόνιζε ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε καταδίκαζε τους εργαζόμενους σε φτώχεια για δυο χρόνια και τους καλούσε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η ΠΑΣΚΕ ανακοίνωσε τη διαγραφή της συγκεκριμένης συνδικαλίστριας. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η υπογραφή της ΕΣΣΕ «ήταν μια καλή συμφωνία, η οποία έσπασε την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Από τη μεριά της, η ίδια η εργαζόμενη σε ανακοίνωσή της, που απαντά στη διαγραφή της, σημειώνει: «Αν πριν ενάμιση χρόνο που έγιναν οι εκλογές του σωματείου μας γνώριζα πως το να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου στα ΔΣ και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπώ είναι παράπτωμα, δε θα συμμετείχα στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο». Εξηγώντας ότι ως μέλος της διοίκησης έδρασε σεβόμενη όσους την ψήφισαν, τονίζει πως «προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα στο ΔΣ για το καλό των εργαζομένων. Αυτό έκανα και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ στις 5/4/06. Είπα την άποψή μου πως οι αυξήσεις που συμφώνησε η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για τα δύο επόμενα χρόνια ήταν πολύ μικρές και συμφώνησα με την πλειοψηφία του ΔΣ να βγει ανακοίνωση ενημερωτική προς τους εργαζόμενους».

Και συνεχίζει: «Η απάντηση αυτών που εκπροσωπούν την ΠΑΣΚΕ ως "τη δημοκρατική αυτή παράταξη" ήταν η ανακοίνωση της διαγραφής μου το ίδιο βράδυ. Δηλώνω πως δε με ενδιαφέρει και δε θέλω να ανήκω σε μια παράταξη που λειτουργεί έτσι, που απαγορεύει στα μέλη της να λένε τη γνώμη τους και τα υποχρεώνει να υπερασπίζονται κάτι που δε συμφέρει τους εργαζόμενους που εννοείται πως εκπροσωπούν. Στο υπόλοιπο της θητείας μου θα συνεχίσω να υποστηρίζω ό,τι συμφέρει τους εργαζόμενους που εκπροσωπώ και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Η εμπειρία που απέκτησα αυτό το διάστημα είναι σημαντική. Μπορώ να ξεχωρίζω ποιος είναι με ποιον».

Αντιδρώντας σ' αυτές εξελίξεις, η ΠΑΣΚΕ, κατά τα πρότυπα των επικεφαλής της στη ΓΣΕΕ, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη συνήθη κατασυκοφάντηση του ΠΑΜΕ, διανθίζοντας την ανακοίνωσή της με αντικομμουνιστικές κορόνες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί συνδικαλιστές επειδή στον πίνακα του σωματείου αναρτούν ανακοινώσεις του ΚΚΕ! Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ