Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Πιο μπροστά» κι απ' την εργοδοσία!

Ο,τι δεν κατάφερε η εργοδοσία έρχεται τώρα να το ολοκληρώσει το εργοδοτικό σωματείο! Ο λόγος για την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει στηθεί στο γκέτο της WACKENHUT («Βάκενχουτ»), όπου πρόσφατα τσιράκια της εργοδοσίας επιτέθηκαν στον γγ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στέλεχος του ΠΑΜΕ Πέτρο Κεφάλα, επειδή μαζί με άλλους εργαζόμενους περιφρούρησε την απεργία της 13ης Απρίλη.

Χτες το μεσημέρι, ο συνδικαλιστής έλαβε εξώδικο απ' τη διοίκηση του σωματείου (η ΔΑΚΕ καταλαμβάνει 4 απ' τις 5 έδρες), με το οποίο καλείται σε ...απολογία (!) για ενέργειες «με αντισυνδικαλιστικό και αντισυναδελφικό χαρακτήρα». Τέτοιες κατά τη ΔΑΚΕ θεωρούνται ...όχι μόνο η περιφρούρηση της απεργίας της 13ης Απρίλη, αλλά και η «έντονη διένεξη», στην οποία έφτασε το στέλεχος του ΠΑΜΕ στις 14/4 «με συναδέλφους σας όταν σας διαμαρτυρήθηκαν επειδή τους παρεμποδίσατε στην εργασία τους και σας ζήτησαν εξηγήσεις».

Δηλαδή, εντελώς απροσχημάτιστα το σωματείο, που μέχρι τώρα επίσημα τηρούσε «σιγήν ιχθύος» για το περιστατικό - κάνει πλάτες στους τραμπούκους που επιτέθηκαν (οι οποίοι προέρχονταν απ' το χώρο της ΠΑΣΚΕ) στον συνδικαλιστή, ισχυριζόμενο μάλιστα ότι αυτός ήταν που τους εξύβρισε άθλια και τους απείλησε! Φαίνεται πως η εργοδοσία ανέθεσε στους βαστάζους της την καθαίρεση του συνδικαλιστή από το σωματείο, για να μεθοδεύσει απρόσκοπτα την απόλυσή του, κάτι που επιχείρησε χωρίς επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν.


Α.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ