Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΡΕΒΑ ΕΛΛΑΣ»
Πετά 100 εργαζόμενους στο δρόμο

Το δρόμο της ανεργίας δείχνει σε περίπου 100 εργαζόμενους η εταιρία «ΑΡΕΒΑ ΕΛΛΑΣ (AREVA HELLAS) ΑΕ Ηλεκτρολογική Βιομηχανία και Συγκοινωνίες», όπως η ίδια αναφέρει με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, η εταιρία - θυγατρική της πολυεθνικής AREVA - ανήγγειλε ότι θα κλείσει «ο παραγωγικός κλάδος της κατασκευής μετασχηματιστών» μέχρι το Σεπτέμβρη του 2006. Ακόμα, θα κλείσει η μονάδα «κατασκευής των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Κατασκευών αλλά και ο Τομέας Εγκατάστασης της δραστηριότητας σέρβις», την ίδια ημερομηνία, και το έργο τους θα το αναθέσει σε εργολάβους.

Στόχος της εταιρίας, όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων που προειδοποιούσε γι' αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις προτού εκδηλωθούν επισήμως, είναι «η συσσώρευση μεγαλύτερων ...κερδών αναζητώντας φθηνότερα εργατικά χέρια σε τρίτες χώρες». Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο επισήμαινε: «Θα αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια διάσπασης, εκφοβισμού και απόλυσης, με όποια μορφή γίνει αυτό. Θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με τα άλλα εργοστάσια του κλάδου, και άλλων κλάδων, με το Συνδικάτο Μετάλλου, το ΠΑΜΕ. Θα μείνουμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας με στόχους που θα εξασφαλίζουν τη συνέχεια λειτουργίας του εργοστασίου».

  • Δεδουλευμένα πολλών μηνών (ακόμα και από τον Οκτώβρη) χρωστά η εργοδοσία στους 70 περίπου εργαζόμενους της κατασκευαστικής εταιρίας «ΚΛΕΜΑΤ». Αγανακτισμένοι με τις υποκριτικές υποσχέσεις της εταιρίας που επικαλείται ως δικαιολογία ότι δεν μπόρεσε να πάρει τραπεζικό δάνειο, οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ' τα γραφεία της εταιρίας στην Αγ. Παρασκευή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ