Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»
Στη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ η προοπτική

Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια

Παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Πρεβέζης»

Πέτροβας Σπύρος

Παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Πρεβέζης»
Η προοπτική της παραπέρα κλιμάκωσης και έντασης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αναπτύχθηκαν τον τελευταίο μήνα από τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Πρεβέζης» και ο ταξικός προσανατολισμός των αγώνων τους προβάλλουν ακόμη πιο επιτακτικά, μετά τον εμπαιγμό τους όλο το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση και τον μεγαλοβιομήχανο Αργυρό, με την ανοχή και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΕΚΠ), αλλά και της ηγεσίας του σωματείου τους.

«Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε στους εργαζόμενους των Κλωστηρίων την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που επιδοτούν τους βιομήχανους, αφήνοντας απλήρωτους και πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Μια πολιτική, η οποία πέρασε με τις πλάτες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΕΚΠ και της ηγεσίας του σωματείου τους (ΣΥΝ), που ακολουθώντας τη λογική των "αντοχών" του μεγαλοβιομήχανου Αργυρού, εγκλώβισε τους εργαζόμενους σε τριμερείς συναντήσεις, υπονομεύοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων γεγονότων», δήλωσε στον «Ρ» το στέλεχος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα Κ. Λάμπρου, συμπληρώνοντας: «Ηδη οι εργαζόμενοι των Κλωστηρίων εγκαταλείπουν τις λογικές του διαλόγου και της συναίνεσης βλέπουν, συνειδητοποιούν ότι η παραπάνω κατάσταση δεν έχει αποτέλεσμα, τους φέρνει πιο γρήγορα στην ανεργία, γι' αυτό παίρνουν το τελευταίο διάστημα την κατάσταση στα χέρια τους, πιέζουν και προβαίνουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Ο Μ. Τσόλης, μέλος του ΔΣ οικοδόμων στην Πρέβεζα επισήμανε ότι «μονόδρομος και για τους εργαζόμενους των Κλωστηρίων Πρεβέζης είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας και η συμπόρευσή τους, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, καθώς η ανεργία στην Πρέβεζα έχει φτάσει το 20%». Ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και μέλος της κεντρικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Σ. Κλινάκης σημείωσε: «Η προοπτική και για τους εργαζόμενους των Κλωστηρίων Πρεβέζης είναι η συσπείρωση και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ σε συστράτευση με τη μαχόμενη αγροτιά μέσα από τις επιτροπές της ΠΑΣΥ, αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τους ΕΒΕ και τη νεολαία, προκειμένου να υψωθεί φραγμός και αντίσταση στην πολιτική των εκπροσώπων του κεφαλαίου, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος προβολής και διεκδίκησης των σημερινών σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ