Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στάση κρατουμένων για καλύτερες συνθήκες

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, χτες, κράτησε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές των Τρικάλων, που εξεγέρθηκαν από τις 9.20 το βράδυ της Πέμπτης διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, την αποσυμφόρηση του ιδρύματος και την αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα. Οι κρατούμενοι έλυσαν τη στάση τους, ύστερα από σχετική συμφωνία που είχαν με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και δικαστικών αρχών που ήταν εκεί για τις διαπραγματεύσεις και αφού ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σήμερα, σε πρώτη φάση, θα μεταχθούν από τις φυλακές 25 κρατούμενοι.

Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου 60 κρατούμενοι ενός εκ των πέντε μεγάλων θαλάμων των φυλακών, αρνήθηκαν να μπουν στο θάλαμό τους, μετά τον απογευματινό προαυλισμό τους. Στη συνέχεια έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το κτίριο. Οι κρατούμενοι, που αίτημά τους, μεταξύ των άλλων, ήταν να μεταχθούν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα πάνω από 100 άτομα, τελικά αποφάσισαν να γυρίσουν στα κελιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Τρικάλων, αν και οι χώροι του κτιρίου πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν το πολύ 150 άτομα, σήμερα κρατούνται 350, γεγονός που καταδεικνύει τις άθλιες συνθήκες και την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν οι κρατούμενοι. Ταυτόχρονα, η εξέγερσή τους, ήρθε να αναδείξει, για μία ακόμα φορά, την επιτακτική ανάγκη να φύγουν επιτέλους οι φυλακές από το κέντρο των Τρικάλων, όπου βρίσκονται, όπως χρόνια απαιτούν οι κάτοικοι της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ