Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ
Ελλιπείς έλεγχοι

Η άθλια κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου είναι μία από τις βασικές αιτίες για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων

Eurokinissi

Η άθλια κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου είναι μία από τις βασικές αιτίες για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων
Τα χρόνια και άλυτα προβλήματα των επαγγελματιών οδηγών καθώς και των ελλιπών ελέγχων στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας για τη μείωση των τροχαίων, από τα οποία χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και τραυματίζονται πολλοί περισσότεροι, επανέφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που κατέθεσαν προχτές, σημειώνεται: «Εκτός από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών οδηγών με τη συστηματική καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας κάτω από την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης, την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία οδηγών κ.ά. προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η ανυπαρξία ουσιαστικά ελέγχου από κρατικά όργανα. Οι όποιοι έλεγχοι γίνονται με εκτίμηση ή με το μάτι, γιατί τα μικρά συνεργεία ελέγχου δεν είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα εργαλεία».

«Οπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει - επισημαίνεται στη συνέχεια - η τοποθέτηση γεφυροπλάστιγγας, σε ακριανή λωρίδα, σε όλα τα διόδια, όπου θα ζυγίζονται τα φορτηγά καθώς και η αγορά φορητής ζυγαριάς και η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού θα βοηθούσε σημαντικά στη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επιπλέον, για τον καλύτερο έλεγχο επιβάλλεται να έχουν βιβλία δρομολογίων εις τριπλούν για να έχουν ένα και οι οδηγοί».

Και υπογραμμίζεται: «Σήμερα η κατάσταση είναι απαράδεκτη και το ελλιπέστατο προσωπικό λόγω και των ελλείψεων σε εξοπλισμό δεν μπορεί να κάνει σωστούς ελέγχους ακόμα και για τα ωράρια των οδηγών».

Καταλήγοντας, ερωτάται ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, την εφαρμογή βιβλίων δρομολογίων για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των οδηγών;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από 16.000 οι παραβάσεις, παρά τους ελλιπείς ελέγχους (2024-03-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής (2020-12-22 00:00:00.0)
Διεκδικήσεις απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση στη ΒΙΠΕ Σίνδου (2020-04-15 00:00:00.0)
Απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις συνθήκες ψύχους (2019-01-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις συνθήκες δουλειάς στο αεροδρόμιο (2018-08-08 00:00:00.0)
Εκατομμύρια εργάτες σακατεύονται στους τόπους δουλειάς (2011-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ