Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Τους χρωστούν χρήματα για υπηρεσία σε γήπεδα

Το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υλοποίηση της διάταξης που αφορά την αμοιβή των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας για την απασχόλησή τους στους αθλητικούς αγώνες καθώς και την απαίτηση και απόδοση στους δικαιούχους των χρημάτων που τους οφείλονται, έφεραν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού.

Οι Αντώνης Σκυλλάκος, Αγγελος Τζέκης, Παναγιώτης Κοσιώνης και Τάκης Τσιόγκας επισημαίνουν πως η «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά από πολύχρονες προσπάθειες των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, προχώρησε στη θέσπιση νόμου που προέβλεπε την αποζημίωση των αστυνομικών και λιμενικών για την απασχόλησή τους στα γήπεδα, κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων. Νόμος όμως που ουδέποτε εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα με διάφορα προσχήματα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ερώτηση, ούτε «η σημερινή κυβέρνηση έλυσε μέχρι τώρα το πρόβλημα αυτό. Είναι θετικό το γεγονός της έκδοσης της υπ' αριθμόν 1006412/412 από 23-1-2006 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που καθορίζει τον τρόπο παρακράτησης του ποσοστού 10% επί των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων από αθλητικούς αγώνες, την απόδοσή του στο Δημόσιο (Υπουργείο Δημόσιας Τάξης) και στη συνέχεια στον δικαιούχο. Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, ήδη, πρέπει από 1.1.2006 να παρακρατούνται τα προβλεπόμενα ποσοστά και να αποδίδονται στο τέλος κάθε μήνα».

Παρά τις όποιες κινήσεις της κυβέρνησης «ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης και δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι ανησυχούν και όχι αδικαιολόγητα, μήπως παρεμβληθούν νέα εμπόδια στην υλοποίησή της». Και συνεχίζουν οι βουλευτές: «Ταυτόχρονα, η ίδια εγκύκλιος παραγράφει τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών, και δε διασφαλίζει την είσπραξη των ποσών από τις εν λόγω επιχειρήσεις».

Ετσι, ρωτούν τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού «πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πλήρη υλοποίηση της σχετικής διάταξης; Εχουν κατατεθεί μέχρι τώρα από τους αθλητικούς φορείς χρηματικά ποσά για αυτό το σκοπό; Τι θα γίνει με τα χρωστούμενα από την ψήφιση του νόμου 2800/2000; Με ποιο τρόπο σκέπτεται η κυβέρνηση να απαιτήσει και αποδώσει στους δικαιούχους τα αντίστοιχα ποσά;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ