Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δίμηνο αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ

Στις 14 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Ιράν, αλλά και τα διαρκώς οξυνόμενα από τους ιμπεριαλιστές μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στα Βαλκάνια, καθιστούν ακόμα περισσότερο αναγκαία την επιτυχία στο δίμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στα πλαίσια αυτά, το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω κεντρικές εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 5 Μάη: Εκδήλωση για τις Βάσεις - Πτήσεις της CIA στην Ευρώπη - Στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας», στις 6.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ., και θα πάρουν μέρος και ξένοι ομιλητές από Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Κούβα.
  • Κυριακή 14 Μάη: Η καθιερωμένη ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματιστεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 7.30 μ.μ.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η δίμηνη (Απρίλης - Μάης) λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ, προκειμένου να υποστηριχτούν οικονομικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στις 7 Μάη Κερασίτσα - Τρίπολη

Την Κυριακή 7 Μάη πραγματοποιείται η καθιερωμένη πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «Με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Η ΕΕΔΥΕ για να διευκολυνθούν οι φίλοι της ειρήνης δρομολογεί στις 7 Μάη πούλμαν για την Κερασίτσα στις 7.30 το πρωί, με αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853, 210.8234.296 και 210.4626.345.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ