Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Να απομακρυνθεί αμέσως η λυματολάσπη

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη. Συγκέντρωση της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη»

Η λυματολάσπη της Ψυττάλειας κοντεύει να ξεχειλίσει, απειλώντας τους κατοίκους του Πειραιά
Η λυματολάσπη της Ψυττάλειας κοντεύει να ξεχειλίσει, απειλώντας τους κατοίκους του Πειραιά
Ουσιαστικά μέτρα για την απομάκρυνση της συσσωρευμένης λυματολάσπης από την Ψυττάλεια και την επιτάχυνση της κατασκευής του εργοστασίου ξήρανσής της, ζητά, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. Ταυτόχρονα, σε μαζική συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ στο Πέραμα, με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης: «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», οι κάτοικοι διατράνωσαν τη θέλησή τους να ζήσουν χωρίς το βραχνά της λυματολάσπης.

Για άλλη μια φορά - αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ - το πρόβλημα της συσσώρευσης της λυματολάσπης στην Ψυττάλεια, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που οξύνθηκε από την απραξία της κυβέρνησης της ΝΔ, προβάλλει ιδιαίτερα απειλητικό για τους κατοίκους των γειτονικών δήμων, αλλά και για το Σαρωνικό. Δεν ολοκληρώθηκε ούτε το ημίμετρο της «δοκιμαστικής», αλλά και πανάκριβης εξαγωγής στο εξωτερικό μιας μικρής ποσότητας 60.000 τόνων.

Ηδη - τονίζει η Ε. Παντελάκη - σε λίγες μέρες ο απομένων αποθηκευτικός χώρος στο νησί θα κορεστεί και, καταμεσής του καλοκαιριού, θα προκύψει το περσινό αδιέξοδο, με μεγαλύτερη όμως οξύτητα. Ακόμη και αν απομακρυνθεί στις απομένουσες μέρες η μικρή ποσότητα των 60.000 τόνων, τίποτε δε γνωρίζουμε για την κύρια ποσότητα της λάσπης και γι' αυτήν που θα προστίθεται στο νησί με ρυθμό 800 τόνους την ημέρα. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, είναι ότι για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των περί την Ψυττάλεια δήμων θα βιώσουν ένα ζοφερό καλοκαίρι.

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει τις εξής ερωτήσεις στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να απομακρύνει τη λυματολάσπη από τους κορεσμένους αποθηκευτικούς χώρους της Ψυττάλειας;
  • Εχει πάρει μέτρα η κυβέρνηση, και ποια, για την επιτάχυνση της κατασκευής του εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης;
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κατά τη διάρκεια της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης, μίλησε ο επικεφαλής της Κίνησης, πρώην δήμαρχος και σημερινός υποψήφιος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος. Κάλεσε τους κατοίκους του Περάματος να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την υπόθεση της Ψυττάλειας και να καταδικάσουν με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους αυτούς που ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση. Το αίτημα που διατρανώθηκε ήταν να φύγει τώρα η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια και άμεσα να κατασκευαστεί το εργοστάσιο ξήρανσης.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, έγινε σύσκεψη στη Νομαρχία Πειραιά με τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής και αποφάσισαν σήμερα στις 7 το απόγευμα να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, Κ. Κωστούλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες υποσχέσεις για τη λυματολάσπη (2007-03-20 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για την απομάκρυνσή της (2006-05-31 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό (2005-06-01 00:00:00.0)
Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία (2005-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ