Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΪΑΜΙ.- Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποίηση για τις ακτές της Φλόριντα, καθώς ο «Αλμπέρτο», ο πρώτος τροπικός κυκλώνας της φετινής περιόδου, ενισχύθηκε εκ νέου με ανέμους που πνέουν πάνω από 110 χιλιόμετρα την ώρα. Κατά το πέρασμα του «Αλμπέρτο» από την Κούβα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 25.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Την Κυριακή ο κυκλώνας εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα και έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Δε θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Καρλ Ρόουβ, ενός από τους κυριότερους συμβούλους του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, σχετικά με τη διαρροή στον Τύπο της ταυτότητας μιας μυστικής πράκτορα της CIA, ανακοίνωσε χτες ο συνήγορός του Ρόμπερτ Λούσκιν.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.- Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα ενδέχεται να κερδίσει την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις γενικές εκλογές του Οκτώβρη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας «Ibope» για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Αγνοώντας προηγούμενη δικαστική απόφαση, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Συνδρόμου του Κόλπου, στερώντας έτσι σε χιλιάδες βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ το 1991 να διεκδικήσουν αποζημίωση για τις βλάβες που υπέστησαν, αποκάλυψε χτες η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Τέσσερις ημέρες πριν τις προεδρικές και γενικές εκλογές της 2ας Ιουλίου περισσότερες από 200 εργατικές ενώσεις και συνδικάτα θα προχωρήσουν σε γενική απεργία, απαιτώντας εργασιακά δικαιώματα, αύξηση των αποδοχών και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανθρακωρύχων που συνεχίζουν την επ' αόριστο απεργία τους.

ΚΟΝΑΚΡΙ.- Συνεχίστηκαν χτες για δεύτερη μέρα οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις αστυνομικών και φοιτητών στην πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας, Κονάκρι, μετά τον προχτεσινό θάνατο εφτά νεαρών απ' τις σφαίρες των αστυνομικών. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να ματαιώσει την εξεταστική περίοδο λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν απ' την περασμένη Πέμπτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί με αιτήματα μισθολογικά και εκπαιδευτικά.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Σε τουλάχιστον 14 ανέρχονται οι νεκροί από τέτανο στη σεισμόπληκτη (απ' τις 28 Μάη) πόλη Γιογκοκάρτα της Ιάβας στην Ινδονησία. Τουλάχιστον 43 άλλοι νοσηλεύονται, με την ίδια αιτία, σε πρόχειρα νοσοκομεία και καταυλισμούς της περιοχής.

ΝΤΙΛΙ.- Την ανάπτυξη μιας νέας αστυνομικής αποστολής του ΟΗΕ στο Ανατολικό Τιμόρ, που θα αντικαταστήσει τις ξένες στρατιωτικές επεμβατικές δυνάμεις, που σήμερα συγκροτούν στρατιώτες απ' την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και την Πορτογαλία, ζήτησε χτες σε μήνυμά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ανατολικοτιμορέζος υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Ράμος Χόρτα. Παράλληλα, φιλοαυστραλοί βουλευτές και επικριτές του πρωθυπουργού Μάρι Αλκατίρι πίεζαν για τη θέσπιση συνταγματικών «μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να πετύχουν την αποπομπή του πρωθυπουργού για να λυθεί, τάχα, έτσι η «πολιτική κρίση»...

ΤΟΚΙΟ.- Η Ιαπωνική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που ζητεί την άσκηση οικονομικών κυρώσεων κατά της ΛΔ Κορέας σε περίπτωση που δεν επιλυθούν ζητήματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως η υπόθεση «απαγωγής Ιαπώνων πολιτών» τις δεκαετίες του '70 και '80 από βορειοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-09-06 00:00:00.0)
Εξασθενεί ο «Ερλ» (2016-08-05 00:00:00.0)
Υδάτινος εφιάλτης (2007-08-25 00:00:00.0)
Αγριεύει ο κυκλώνας «Βίλμα» (2005-10-22 00:00:00.0)
«O κακός τους ο καιρός»... (2005-08-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ