Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταστροφικά ... «ανέκδοτα»

Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, αρέσκεται στο να λέει ανέκδοτα. Προφανώς με αυτή τη λογική, εξήγγειλε τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς - που πατούν ακριβώς πάνω στα χνάρια αυτών του ΠΑΣΟΚ - σύμφωνα με τους οποίους στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, μέσω της ...οικοπεδοποίησης 1.000 στρεμμάτων και με το «φύτεμα» εκεί μιας πόλης άνω των 10.000 κατοίκων!

Αλλά το «ανέκδοτο» είχε και συνέχεια: Πολλά από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα εισπραχτούν, δήλωσε ο υπουργός, θα χρησιμοποιηθούν για το γκρέμισμα πολυκατοικιών σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου για να γίνουν «πράσινο»! Και το λέει αυτό εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που, όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά ξεπουλά στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι την ίδια ακριβώς ιδέα είχε εκφράσει και η Ντόρα Μπακογιάννη και, μόλις ανέλαβε δήμαρχος, φρόντισε - σε συνεργασία με την υπουργό του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου - να ικανοποιήσει τις ορέξεις των Βωβών για τσιμεντοποίηση του κτήματος Θων...

Ο μόνος, φυσικά, που δε γελάει μ' αυτά τα ανέκδοτα είναι ο λαός της πρωτεύουσας, που βλέπει το νέφος να χτυπάει διαρκώς «κόκκινο» και να του αναλογούν μόλις 2 τ.μ. «πράσινο», έναντι 9 τ.μ. που είναι διεθνώς αποδεκτό για μία μεγαλούπολη. Και θα δώσει την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς που τον εμπαίζουν και στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ