Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Με ... απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Πλήρη κάλυψη παρέχει η ΕΕ στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να συσκοτίσει την πραγματικότητα και να συγκαλύψει τις ευθύνες της, σχετικά με τις απαγωγές Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα, από βρετανικές και ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Γεγονός που προκύπτει και από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την εξαπόλυση κύματος συλλήψεων, ερευνών και απελάσεων σε βάρος οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα κατ' εντολή της βρετανικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών της. Επισήμανε, δε, ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκουν το έρεισμά τους στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία της ΕΕ και των κειμένων της.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή με αυτήν της κυβέρνησης της ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην απάντησή της, δηλώνει αναρμοδιότητα, καθώς «οι καταγγελίες για τις απαγωγές Πακιστανών υπηκόων στην Αθήνα αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης των αρχών». Χρησιμοποιεί, δηλαδή, το ίδιο επιχείρημα με το οποίο η ΝΔ καταψήφισε τις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το θέμα. Η απάντηση της ΕΕ συμπληρώνεται από αναφορές στον «αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», που, όμως, πρέπει να διεξάγεται «με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αποδεικνύοντας ότι η δήθεν «αντιτρομοκρατική εκστρατεία της ΕΕ» έχει στο στόχαστρο τους λαούς και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και ελευθερίες.

Απόρριψη της προσφυγής

Απερρίφθη χθες από τον εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Καραΐσκο η προσφυγή που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των Πακιστανών που έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα απαγωγής, εναντίον της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Δεγαΐτη, σύμφωνα με την οποία, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε, δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή των έξι εκ των οκτώ μηνυόμενων υπαλλήλων της ΕΥΠ στην υπόθεση των καταγγελλόμενων απαγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ