Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Τιμά τους νεκρούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Το τελευταίο τραγικό θύμα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης

Eurokinissi

Το τελευταίο τραγικό θύμα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης
Φόρο τιμής αποδίδει σήμερα η Βουλή στους χαμένους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας «προς απόδοση τιμής στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους». Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρευρεθούν και να απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από το 1990 μέχρι και το 2006 έχουν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και πυροσβεστικών αεροσκαφών 139 άνθρωποι.

Πριν από τον τραγικό θάνατο του πιλότου Κ. Ηλιάκη, σε 64 μείζονα αεροπορικά ατυχήματα σκοτώθηκαν 48 αεροπόροι, ενώ εάν στον αριθμό αυτό προστεθούν και οι 64 νεκροί του «C-130» που το 1991 έπεσε στο όρος Οθρυς, ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 112. Η τραγική λίστα μεγαλώνει αν προστεθούν και οι νεκροί σε δυστυχήματα που έχουν γίνει με ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από πτώσεις ελικοπτέρων «Χιούι» έχουν χάσει τη ζωή τους 5 πιλότοι, ενώ από την πτώση του ελικοπτέρου «Σινούκ» στις 11/09/2004 κοντά στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, σκοτώθηκαν τα 5 μέλη του πληρώματος, καθώς και ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας και 12 μέλη της συνοδείας του. Επίσης το καλοκαίρι του 2000 έχασαν τη ζωή τους 4 πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου «Καναντέρ» κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών στο Πήλιο και την Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ