Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παιδευτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ πρέπει να γίνει για να αλλάξει άποψη η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να παραδεχτούν ότι έχουν αστυνομοκρατήσει ολόκληρη την Αττική και ουσιαστικά απαγορεύουν βίαια τις διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών;

Δεν αρκεί για να αποδείξει χωρίς αμφιβολία κάτι τέτοιο η απαγόρευση μετακίνησης διαδηλωτών, η αλόγιστη χρήση αστυνομικής βίας και η μετατροπή της ευρύτερης περιοχής του Λαγονησίου σε στρατόπεδο;

Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, δε θα «περάσει» η λογική τους, που θέλουν να ...«μην τρέχει τίποτε» με όσα ετοιμάζουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν για την Παιδεία. Τρέχει και παρατρέχει. Κι αν συνεχίσουν έτσι, αυτοί θα είναι στο τέλος που θα «τρέχουν και δε θα φτάνουν».

Οσο για τους υπουργούς Παιδείας του ΟΟΣΑ, θα τον λυπήσουμε τον Ε. Αντώναρο, αλλά δεν είναι «φιλοξενούμενοι φιλικά διακείμενων χωρών» όπως υποστηρίζει. Είναι επισκέπτες «εχθρικά διακείμενοι» προς τα συμφέροντα των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

Βλέπετε, όλοι γνωρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας που επιχειρείται δεν αποτελεί μια φαεινή ιδέα του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Είναι υλοποίηση συγκεκριμένων κατευθύνσεων διεθνών κέντρων που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν συνειδητά.

Αλλωστε, χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Α. Γκουριά, που δήλωσε χτες ότι η λύση για τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση είναι να θεσμοθετηθούν ειδικά «φοιτητικά δάνεια».

Ολα τα είχαν βλέπετε οι φοιτητές, αυτό που μένει τώρα είναι να τους παραδώσουν μαζικά στις τοκογλυφικές διαθέσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων, στο όνομα βέβαια της ...δωρεάν παιδείας.

Πάλι καλά που δεν τους προτείνουν να βάλουν υποθήκη το ίδιο τους το μέλλον. Αν δεν αποπληρώσουν δηλαδή το δάνειο να δουλεύουν αμισθί για τις τράπεζες επί μία δεκαετία τουλάχιστον.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλα καλύτερα, ας μην τους δίνουμε ιδέες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ