Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Επιχείρηση συγκάλυψης

Μακριά και πέρα από τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και στην κατεύθυνση της συναίνεσης με την πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, «κινήθηκε» η συζήτηση που έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσε, στο Βόλο, ο συνδυασμός του υποψήφιου νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Αυτοδιοίκηση, εργασιακά δικαιώματα και εξυπηρέτηση του πολίτη».

Οι ομιλητές στην εκδήλωση - εκτός από τον υποψήφιο νομάρχη και άλλα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος και ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αλ. Μητρόπουλος - αναλώθηκαν σε γενικόλογες επισημάνσεις για την Αυτοδιοίκηση και την ανάγκη υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη, χωρίς ίχνος κριτικής για τις ευθύνες και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που εφάρμοσε πολιτική καταπάτησης των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων στους ΟΤΑ και μετέτρεψε την Αυτοδιοίκηση σε «πιλότο» εφαρμογής των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Μαγνησίας» (ΝΑΣ), επισημαίνει ότι στην εκδήλωση επιχειρήθηκε «η συγκάλυψη των αντιλαϊκών πολιτικών θέσεων και προτάσεών του για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το πρόβλημα της ανεργίας, καθώς, επίσης και απόκρυψη των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των αντιπροσώπων της στις νομαρχίες και στους δήμους». Και τονίζει: «Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας ήταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ο επίτιμος καλεσμένος, κ. Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, με τη συμβιβασμένη τακτική των "κοινωνικών διαλόγων" και της "εργασιακής ειρήνης", έβαλε πλάτη για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στην εργασία. Η ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επέκτεινε τη μερική απασχόληση στο ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα».

Οσον αφορά στο νομό Μαγνησίας υπογραμμίζει ότι «στις ΑΕ και στους Οργανισμούς των δήμων και της Νομαρχίας Μαγνησίας, το 80% των εργαζόμενων "απολαμβάνουν" την ανασφάλεια από την πολιτική που ο κ. Παπατόλιας, αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στήριξαν και στηρίζουν με όλα τα μέσα». Και καταλήγοντας, σημειώνει πως «δεν έχει να περιμένει κανείς εργαζόμενος τίποτα, από τους συμβιβασμένους εκπροσώπους των συνδυασμών του δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ