Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Προς όφελος του λαού η ενίσχυσή της

Κάλεσμα ενίσχυσης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που υποστηρίζεται στα πλαίσια της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, για μια αγωνιστική Νομαρχιακή Αρχή προς όφελος του λαού, απηύθυνε ο υποψήφιος Νομάρχης Τρικάλων Θύμιος Ζιανός, σε εκδήλωση παρουσίασης της διακήρυξης και των πρώτων 12 υποψηφίων του συνδυασμού.

Οπως τόνισε ο Θύμιος Ζιανός, τα νομαρχιακά συμβούλια, είτε με πλειοψηφία ΝΔ, είτε με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αναδεικνύονται σε μηχανισμούς επικύρωσης και προώθησης ειλημμένων αποφάσεων και επιλογών από τα όργανα της κρατικής εξουσίας, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι: Προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), ή τις Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης (ΝΔ). Εβαλαν πλάτες για την υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ξεριζώνει τους αγρότες από τα χωριά τους και την αγροτική παραγωγή. Επίσης, στη λογική της ανταποδοτικότητας προώθησαν όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν οικονομικά το φτωχό εργαζόμενο λαό, προωθούν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κ.ά.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες του νομού, ο Θύμιος Ζιανός τόνισε: «Ολοι όσοι πλήττονται απ' αυτήν την πολιτική, έχουν σ' αυτές τις εκλογές τη δυνατότητα να μαυρίσουν τις πολιτικές των μονοπωλίων και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αξιολογήστε τους υποψήφιους από τα ποια κόμματα τους στηρίζουν, από τις θέσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, για τα προβλήματα των γυναικών της νεολαίας, από τη στάση τους στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ψηφίστε για τα προβλήματα της δουλιάς και του τόπου κατοικίας σας. Για την οικογένειά σας, για το μέλλον των παιδιών σας. Τα προβλήματα δε διαχωρίζονται σε τοπικά και γενικά. Οι αποπροσανατολιστικές φωνές που ακούγονται για "τοπικές κοινωνίες" κ.λπ. δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν και να τον εγκλωβίσουν στις πολιτικές του δικομματισμού. Εχετε εμπειρία από τα διάφορα αλισβερίσια. Καταδικάστε τα. Οι εργαζόμενοι του νομού Τρικάλων δεν πρέπει να επιτρέψουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών να βάψουν γαλαζοπράσινο το χάρτη του νομού μας».

Και πρόσθεσε: «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θεωρεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νομού Τρικάλων χρειάζεται νομαρχιακή αρχή αγωνιστική, με προοδευτική αντίληψη για το θεσμό, που θα αντιπαλεύει κάθε αντιλαϊκή πολιτική, θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του νομού, αλλά και για τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα, θα στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες. Θεωρεί πως μια τέτοια αγωνιστική διεκδικητική νομαρχιακή αρχή μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια του λαού και ν' αξιοποιηθεί προς όφελός του».

Καταλήγοντας, ο Θύμιος Ζιανός παρουσίασε τους βασικούς άξονες και προτάσεις της ΝΑΣ για τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, την εκμετάλλευση του δασικού πλούτου, τα έργα υποδομής, την τουριστική αξιοποίηση, την προστασία του περιβάλλοντος, τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ