Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Εγκύκλιος για τις εκλογές

Το σύνολο των διατάξεων με τις οποίες θα διεξαχθούν οι επικείμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε σχετική εγκύκλιο κωδικοποιείται η νομοθεσία που ίσχυε και ό,τι αλλάζει με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία - ανάμεσα σε άλλα - διατηρούνται οι ανισότιμοι όροι προεκλογικού αγώνα μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών και η φίμωση της φωνής των λεγόμενων μικρότερων, καθώς διατηρείται η απαγόρευση της ανάρτησης αφισών και πανό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 15 Οκτώβρη και οι επαναληπτικές στις 22. Οι κυριότερες προθεσμίες για τη διενέργεια των εκλογών είναι:

Την 1η Αυγούστου αρχίζει η προθεσμία για τη μεταδημότευση υποψηφίων, χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων της διετούς παραμονής στο δήμο ή κοινότητα που θέτουν υποψηφιότητα. Λήγει στις 23 Σεπτέμβρη.

Στις 14 Αυγούστου λήγει η προθεσμία παραίτησης των δικαστικών λειτουργών, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στο δήμο που υπηρετούν.

Στις 24 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία επίδοσης στον πρόεδρο του Πρωτοδικείου (για δήμους) και στον Ειρηνοδίκη (για κοινότητες) της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού.

Στις 29 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης όσων έχουν εκλογικό κώλυμα (όπως δικαστικοί και θρησκευτικοί λειτουργοί κλπ.).

Στις 30 Σεπτέμβρη ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών, ενώ στις 5 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία ένστασης κατά της ανακήρυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ