Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδιαδηλωτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ο Ευάγγελος Αντώναρος ότι ...μπάλωσε με τις χτεσινές του δηλώσεις τα όσα είπε ο υποψήφιος της ΝΔ για την Αθήνα, Νικήτας Κακλαμάνης, περί μέτρων για τις διαδηλώσεις, τότε αυταπατάται.

Αντιθέτως, τα έκανε χειρότερα, λέγοντας πως μια διαδήλωση πρέπει να γίνεται «χωρίς να θίγει τον καθημερινό ρυθμό ζωής» στην Αθήνα. Μα, ακριβώς για να ...θίξουν αυτόν το ρυθμό, γίνονται οι διαδηλώσεις και, ει δυνατόν, να τον αλλάξουν.

Αλλα πώς να το καταλάβει αυτό μια κυβέρνηση, η οποία, στην πραγματικότητα, δε θέλει να γίνονται διαδηλώσεις, και, αντίθετα, θέλει να πάρει μέτρα περιορισμού της λαϊκής διαμαρτυρίας...

Επί της ουσίας, οι πόθοι τους αυτοί είναι μάλλον επίδειξη αυτογνωσίας για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής τους. Γιατί, άλλωστε, να φοβάται τον κόσμο μια κυβέρνηση που προτίθεται να πάρει φιλολαϊκά μέτρα;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ επισκέφθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης τον πρωθυπουργό και τον βρήκε, λέει, «προβληματισμένο», σχετικά με τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδίως στην Αττική. Τι στο καλό, τυπική επίσκεψη του έκανε ή ...ψυχογράφημα;

Πάντως, τέτοιοι προβληματισμοί δύσκολο είναι να μας βγουν σε καλό. Συνήθως, όταν προβληματίζονται οι πρωθυπουργοί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημαίνει ότι κάτι ετοιμάζουν. Κι αυτό το «κάτι» έχει συνήθως να κάνει με φορολόγηση.

Βεβαίως, στην ...εκσυγχρονιστική γλώσσα της ΤΑ, που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί, δεν υπάρχει η λέξη «φορολόγηση». Πρόκειται για «ανεξαρτησία» και «αυτονομία» των τοπικών αρχών να εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις τους. Ετσι το λένε το δημοτικό χαράτσι.

Και, ξέρετε, οι κυβερνήσεις μπορεί στην παροχή πόρων προς τους δήμους να είναι φειδωλές. Από ...ανεξαρτησία, όμως, παρέχουν άπλετη. Οχι απλά είναι τσάμπα, αλλά είναι και αποδοτική.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ