Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η βία και η καταστολή θα πέσουν στο κενό

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό από χημικά του μέλους της ΚΝΕ Νίκου Διακογεωργίου την περασμένη Τρίτη στο Λαγονήσι

Τον τραυματισμό του σπουδαστή και μέλους της ΚΝΕ Νίκου Διακογεωργίου, μετά τη χρήση χημικών που έκαναν οι κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους που διαδήλωσαν την περασμένη Τρίτη 27/6 στο Λαγονήσι, στη διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Η υπόθεση έρχεται να αναδείξει ακόμα μια φορά ότι για την αντεργατική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ίσχυε και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το λαϊκό κίνημα αποτελεί στόχο, εναντίον του οποίου δε διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και επικίνδυνες για την υγεία των διαδηλωτών χημικές ουσίες.

Το βράδυ μετά την κινητοποίηση, όπου ο σπουδαστής «ψεκάστηκε» με χημικά, άρχισε να πονά και να κοκκινίζει, ενώ την επόμενη μέρα (28/6) αντιλήφθηκε ότι η πλάτη του είχε γεμίσει με φουσκάλες. Στις 29/6 πήγε στο ΙΚΑ Περιστερίου από όπου διακομίστηκε στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου. Εκεί θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για μια τουλάχιστον ακόμα εβδομάδα. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, την οποία η οικογένεια πήρε χτες, ο σπουδαστής νοσηλεύεται με «εγκαύματα μερικού πάχους ράχεως». Ο διευθυντής της Μονάδας Εγκαυμάτων του Θριάσιου, Ευστράτιος Κομνηνάκης, σημείωσε στο «Ρ» ότι, όπως προκύπτει από το ιστορικό του ασθενούς, το έγκαυμα προήλθε από χημική ουσία, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς η ουσία.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ τονίζει πως «υπερασπίζοντας το δικαίωμα των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι, η κυβέρνηση της ΝΔ δε δίστασε να μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή, δίνοντας για άλλη μια φορά εξετάσεις στα αφεντικά τους, στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Να χτυπήσουν βίαια τη συγκέντρωση φοιτητών - εργατών με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εργαζόμενος σπουδαστής Νίκος Διακογεωργίου». Η Γραμματεία καταγγέλλει την επίθεση με τα χημικά «που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εργαζόμενου σπουδαστή. Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να αντιπαλέψουν στους δρόμους του αγώνα την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ που γεννά δυσαρέσκεια και αντιμετωπίζεται μόνο με τη βία και την καταστολή».

«Ο αποφασιστικός αγώνας εργατών - φοιτητών για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα βάλουν στην άκρη τους τιμητές της "δημοκρατίας" και των "δημοκρατικών θεσμών" του κεφαλαίου, της ΕΕ, θα καταδείξουν για άλλη μια φορά πως η πολιτική αυτή δεν καλυτερεύει, αλλά ανατρέπεται» καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένει στο νοσοκομείο ο σπουδαστής - μέλος της ΚΝΕ (2006-07-05 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο το μήνυμα του αγώνα (2006-06-29 00:00:00.0)
Κηρύσσουν ανεπιθύμητους τους υπουργούς του ΟΟΣΑ (2006-06-27 00:00:00.0)
Θα ξαναφωνάξουν: Απορρίπτεται! (2006-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ