Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος υπέρ της αντιλαϊκής πολιτικής

Ψήφο για τη συνέχιση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» και την εδραίωση της πολιτικής κυριαρχίας της, επιζητά ουσιαστικά η ηγεσία της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να παραπλανήσει τις λαϊκές μάζες προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Η εκλογική τακτική που έχει χαράξει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιδιώκει να διευκολύνει την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύει ως πρωταρχικό ζήτημα τον δήθεν «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα» της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτώβρη, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτεί έντεχνα τη δικομματική πόλωση, καθώς τη βολεύει η κόντρα με το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ειπώθηκαν χτες από ηγετικά στελέχη σε κομματική ημερίδα για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο γραμματέας της ΚΕ, Λ. Ζαγορίτης, έδωσε έμφαση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών υποστηρίζοντας ότι «προέχουν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, που για μας δεν έχουν χρώμα». Εστίασε ταυτόχρονα και στη δικομματική πόλωση επιλέγοντας φυσικά για τον εαυτό της το ρόλο του «καλού». «Αντιστεκόμαστε στην πόλωση που πολλές φορές επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη δημιουργία τεχνητής οξύτητας. Αυτή είναι τακτική ήττας και ερμηνεύεται από την ανάγκη του να περιορίσει την εσωστρέφειά του. Δικός μας στόχος είναι η δημιουργική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΕ. Επίσης προσπάθησε να πείσει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πολιτική των δύο κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η μεν κυβέρνηση στηρίζει το θεσμό, ενώ το ΠΑΣΟΚ «τον αποδυνάμωσε».

Περισσότερο σαφής ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Ν. Καραχάλιος, ο οποίος εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει αλλά δε θα καταφέρει να δώσει χαρακτήρα «σκληρής κομματικής αναμέτρησης» στις δημοτικές εκλογές. Και αυτό γιατί «σήμερα υπάρχει ένα σκηνικό πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ. Δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες σχηματισμού αντικυβερνητικού μετώπου».

Παρ' όλα αυτά, συνέχισε, «αυτό το ευνοϊκό κλίμα και η πλεονεκτική θέση της παράταξης δεν πρέπει να μας παρασύρει. Δε θα παρεκκλίνουμε από το στόχο μας. Δε θα παίξουμε στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης. Η στρατηγική μας είναι αυτοδιοικητική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ