Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο;

«Συζητήσαμε την εξέλιξη του έργου του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών και την πορεία λειτουργίας της ενεργειακής κοινότητας της ΝΑ Ευρώπης και τίποτε πέραν αυτών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας σχολιάζοντας δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας στο οποίο φέρεται να συζήτησε θέματα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε: «Από τον Τούρκο ομόλογό μου, μου έγινε μια γενική και αόριστη αναφορά για ενδεχόμενη ευρύτερη συνεργασία σε θέματα ενέργειας. Κατέστησα αμέσως σαφές ότι διεύρυνση της συνεργασίας εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη Μαύρη Θάλασσα, για το οποίο, επίσης, γίνεται λόγος στο δημοσίευμα, ο Δ. Σιούφας δήλωσε πως «έγινε αναφορά για τυχόν ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα. Ως προς αυτό αναμένω από τον Τούρκο ομόλογό μου πιο συγκεκριμένη πρόταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ