Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΕΡΑΜΑ
Οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας

«Μαύρο» στους εκπροσώπους των κομμάτων που τις εφαρμόζουν, ήταν το μήνυμα του λαού της πόλης σε μαζική συγκέντρωση με ομιλητές τους Γ. Μανουσογιαννάκη και Γ. Πατσιλινάκο

Κριτήριο ψήφου για τους Περαματιώτες μπροστά στην κάλπη είναι και οι εργασιακές σχέσεις που έχει επιβάλει ο εκλεκτός της ΝΔ δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Λαγουδάκος, και η δημοτική του αρχή στους εργαζόμενους του δήμου. Επίσης, και οι ανέξοδες υποσχέσεις και τα ταξίματα στα οποία έχει επιδοθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Γλύκας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη χιλιάδων Περαματιωτών και πατώντας στην αγωνία τους για το μεροκάματο, προκειμένου να τους κλέψουν την ψήφο. Το μήνυμα αυτό έστειλαν στο λαό του Περάματος ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, και ο πρώην δήμαρχος Περάματος και σημερινός υποψήφιος με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης «Πέραμα -Σύγχρονη Πόλη», Γιάννης Πατσιλινάκος, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, η οποία έγινε προχτές το βράδυ στην αίθουσα της δημοτικής κίνησης, που είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Τα στοιχεία που παρουσίασαν έκαναν χειροπιαστό ότι με τη σημερινή δημοτική αρχή ο Δήμος Περάματος αποτελεί το «μοντέλο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οργιάζουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ ορισμένους εργαζόμενους, με την ...ελπίδα της μονιμότητας, τους αναγκάζουν να δουλεύουν ακόμα και τζάμπα! Σήμερα, από τους 106 εργαζόμενους του εργατοτεχνικού προσωπικού οι 60 είναι συμβασιούχοι. Πριν από 4 χρόνια, όταν το Πέραμα είχε αγωνιστική δημοτική αρχή και δήμαρχο τον Γιάννη Πατσιλινάκο, με αγώνες και διεκδικήσεις ήταν όλοι μόνιμοι. Οι 30 συμβασιούχοι στη ΔΕΑΠ (Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση) σήμερα έγιναν 176! Ταυτόχρονα, ενώ οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν μηδενικές, σήμερα έχουν αυξηθεί πάνω από το 15%, και επιπλέον έχουν επιβληθεί και τροφεία στους δημοτικούς σταθμούς που φτάνουν τα 50 ευρώ!

Από τους ομιλητές τονίστηκε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ θέλουν τους εργαζόμενους ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με υποταγμένη τη συνείδηση για να περνάνε την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την αύξηση των κερδών των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει να στείλουν το μήνυμα που πρέπει με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, «μαυρίζοντας» τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και του ΣΥΝ, που αποτελεί το δεκανίκι τους, ώστε να «οργανώσουμε - όπως τόνισε - από καλύτερη θέση τον αγώνα μας» ενάντια σε αυτή την πολιτική. Το μήνυμα αυτό - κατέληξε - «έχουμε όλοι υποχρέωση να δώσουμε τη μάχη ώστε να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, καφενείο, εργασιακό χώρο, παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ