Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Προς άγραν ψήφων

Στην άθλια εκμετάλλευση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων που κυριαρχούν στην περιοχή της πειραιώτικης περιφέρειας έχει επιδοθεί ο νομάρχης Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας, για να υφαρπάξει ψήφους. Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που έγινε προχτές το βράδυ, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν ελεημοσύνες, από κοινού με την εκκλησία, σε άστεγους και οικονομικές ενισχύσεις στο Σύλλογο «Ελπίδα», της Μ. Βαρδινογιάννη, συζύγου του μεγαλοεφοπλιστή!

***

Ο Γ. Μίχας, όταν ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, υπονόμευσε ανοιχτά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα έρχεται να συνεχίσει αυτή την «πορεία», προσπαθώντας με θράσος να ωφεληθεί από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ετσι τα θέματα που έφερε προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν η συνεργασία της Νομαρχίας με τη μητρόπολη Πειραιά για ένα πρόγραμμα που θα αφορά τη «λειτουργία κέντρου περίθαλψης και σίτισης αστέγων» και τη διάθεση 3.000.000 ευρώ για υλοποίηση του προγράμματος. Την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα» με το ποσό των 10.000 ευρώ για τη γνωστή υπόθεση, την ανέγερση, δηλαδή, ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά. Επίσης συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος για την κατασκευή παιδικών κατασκηνώσεων και την προσφορά για το θέμα αυτό 1.500.000 ευρώ και πάει λέγοντας.

***

Η νομαρχιακή σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ελένη Παπαδοπούλου, δίνοντας πληρωμένη απάντηση σε όλα αυτά, τόνισε ότι «εμείς δε θα γίνουμε συνεργοί σε μια τέτοιου είδους προβολή». Ανέπτυξε τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, τη ραγδαία υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας και τόνισε ότι η ΝΑΣ θα «απαιτεί και αγωνίζεται για τα αυτονόητα, για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δουλιά για όλους τους πολίτες, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή».


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ