Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Τσιμουδιά για τα λαϊκά προβλήματα

«Εμφανίστηκε σαν ο καλός διαχειριστής της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα», σημειώνει με δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» Σπ. Χαλβατζής

Η πλήρης αποσιώπηση των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού, σε συνδυασμό με την απόπειρά του να εμφανιστεί σαν ο... καλός διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του Κώστα Σκανδαλίδη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το όνομα («Η Αθήνα αλλάζει») και την «ιδρυτική διακήρυξη» της παράταξής του. Δήλωση, με αφορμή τη διακήρυξη, έκανε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Οπως σχολίασε ο Σπ. Χαλβατζής, «η διαφορετικότητα του κ. Σκανδαλίδη από τον κ. Κακλαμάνη είναι ψεύτικη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ όχι μόνον συμφώνησαν, αλλά και προώθησαν την αντιλαϊκή πολιτική για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο της Αθήνας. Με ωραίες φράσεις προσπαθεί να εξωραΐσει την πολιτική που υπηρέτησε τόσα χρόνια. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός της Αθήνας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τους διαχειριστές της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής».

Διαχειριστής της ίδιας πολιτικής

Ο Κ. Σκανδαλίδης αποπειράθηκε να αποκρύψει την ουσία της πολιτικής που υπηρετεί. «Εμφανίστηκε σαν ο καλός διαχειριστής της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα», σχολίασε ο Σπ. Χαλβατζής. Και πρόσθεσε: «Τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της Αθήνας, όπως είναι η ανεργία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση, δεν απασχόλησαν ούτε σε δύο γραμμές τη Διακήρυξη του κ. Σκανδαλίδη. Απουσιάζουν από τη Διακήρυξή του η άκρατη εμπορευματοποίηση και κερδοσκοπία στη γη. Η καταστροφή των ελεύθερων χώρων. Η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο του Βοτανικού, του "Ελληνικού", του Πεδίου του Αρεως κλπ., και με τη σύμφωνη γνώμη των δυνάμεων που τον στηρίζουν».

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως είπε ο εκλεκτός του Γ. Παπανδρέου στην πρωτεύουσα, «η Αθήνα ανοιχτή πόλη γίνεται ανταγωνιστική και σύγχρονη στον κόσμο χωρίς σύνορα, αν δώσει στην ανάπτυξη το πραγματικό της νόημα. Ναι στο κέρδος, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης. Στην ουσία, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης», «υποστήριξε ότι η Αθήνα γίνεται ανταγωνιστική και σύγχρονη στον κόσμο χωρίς σύνορα. Κι αυτό, φυσικά, για να πουλήσει αυτή την "πραμάτεια" της στους επενδυτές». Θέλει, δηλαδή, να φτιάξει μια πόλη που θα την πουλάει στους διαφόρους επενδυτές.

Ο Κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι λέει «ναι» και «στη δικαιότερη κατανομή του πλούτου και της ευημερίας στο κοινωνικό κράτος, στην τοπική οικονομία της πλήρους απασχόλησης, στη διά βίου μάθηση». Ομως, «ανταγωνιστικότητα και κυριαρχία του κέρδους είναι έννοιες ριζικά αντίθετες με την κοινωνική ευημερία», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Για την «τοπική οικονομία πλήρους απασχόλησης», σημείωσε: «Ηταν ο ίδιος που ως υπουργός καθιέρωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

«Υμνητής της ανταποδοτικότητας»

Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «οι πόροι, τα χρήματα που πληρώνουμε στο δήμο» πρέπει «να γίνουν πραγματικά ανταποδοτικά και να κατανέμονται δικαιότερα». Δηλαδή, εκείνο που «φταίει» είναι ότι η ανταποδοτικότητα δεν εφαρμόζεται... σωστά! Και πρόσθεσε: «Εμείς καθιερώνουμε, κάνουμε πράξη την άμεση ανταποδοτικότητα».

Στην ουσία ο Κ. Σκανδαλίδης, είναι «υμνητής της ανταποδοτικότητας», όπως τονίζει ο Σπ. Χαλβατζής. «Ξεχνά», συνεχίζει, «ότι έχει βασική ευθύνη για τα περίπου 9 δισ. ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 15 χρόνια και δεν αποδίδονται στην Αυτοδιοίκηση. Στην Αθήνα αντιστοιχούν πάνω από 400 εκατ. ευρώ».

Ενδεικτικό της λογικής του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, όπως είπε, «σήμερα προέχει στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων η άμεση αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης». Και πάλι, σημειώνει ο Σπ. Χαλβατζής, «παραπέμπει τη λύση των οικονομικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη φορολογία και όχι στην αύξηση της επιχορήγησης από το κράτος προς αυτή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ