Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Μάχη με τις φλόγες σε έξι μέτωπα

Ζωντανοί ανασύρθηκαν οι δυο χειριστές πυροσβεστικού αεροπλάνου που βυθίστηκε στο Σαρωνικό

Από τη χτεσινή πυρκαγιά στον Πλακιά του Νομού Ρεθύμνου

Eurokinissi

Από τη χτεσινή πυρκαγιά στον Πλακιά του Νομού Ρεθύμνου
Μάχη με τις φλόγες σε πέντε μέτωπα έδωσαν χτες οι πυροσβέστες, ενώ αεροσκάφος που συμμετείχε σε επιχείρηση πυρόσβεσης βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Πάτροκλος. Ευτυχώς, σώθηκαν και οι δύο χειριστές.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στη 1.05' τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Αγ. Μαρίνα της Κέας και μέχρι το μεσημέρι είχε ελεγχθεί. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος και δύο αεροπλάνα. Το ένα από αυτά στις δέκα το πρωί προσέγγισε στο Σαρωνικό για να εφοδιαστεί με νερό. Λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα μεγάλο κύμα χτύπησε το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σε αυτό εισροή υδάτων. Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους δύο χειριστές, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού δεν κατόρθωσαν να ρυμουλκήσουν το αεροσκάφος στο λιμάνι του Λαυρίου και βυθίστηκε στη θάλασσα.

Στις 10.25' το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά, που σβήστηκε έγκαιρα σε πευκοδάσος κατά μήκος του δρόμου που ενώνει τον Αγιο Στέφανο με τη λίμνη του Μαραθώνα.

Στις 9.45' το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε ελαιώνες στη θέση Σέλια προς Πλακιά Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στο νησί, πήρε αμέσως μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να καούν κατοικίες, μαγαζιά και ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή. Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην περιοχή έφτασαν 15 υδροφόρα μαζί με δύναμη 60 ανδρών της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της, όπως και δυο αεροπλάνα που δεν επιχείρησαν λόγω των ισχυρών ανέμων. Το απόγευμα η φωτιά ήταν σε ύφεση. Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Μιχαλέα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία μέτωπα, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Στις 12 το μεσημέρι εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές στην Κάρυστο της Εύβοιας. Εκτάσεις με αμπέλια καταστράφηκαν στον Κάμπο, δασική έκταση στο Μετόχι, καθώς και καλλιέργειες στον Αητό. Οι πρώτες φωτιές ελέγχθηκαν, ενώ η τρίτη ελέγχθηκε μερικά το απόγευμα από δέκα πυροσβέστες που επέβαιναν σε τέσσερα οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Η τέταρτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.05' το μεσημέρι στις Γούβες Ηρακλείου σε χορτολιβαδική έκταση. Στον τόπο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε μερικά στις 5.30' το απόγευμα.

Στις 2.20' το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δάσος στη θέση Σατερλή προς Περιστέρια στη Σαλαμίνα. Στον τόπο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, τέσσερα αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα. Η φωτιά ελέγχθηκε στις 6.50' το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ