Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αγριοκοιτάγματα»

ΒΟΜΒΑΗ.--

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στη Βομβάη χτες, κατηγόρησε έμμεσα το Πακιστάν ότι συνεχίζει να στηρίζει «στοιχεία» που ευθύνονται για τις πρόσφατες πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν στον αστικό σιδηρόδρομο και που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200 άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν. Ο ίδιος επισήμανε ότι αν οι ένοπλοι δεν εμποδιστούν τότε η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών δε θα προοδεύσει.

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται να σηματοδοτούν μια απότομη μεταστροφή των σχέσεων των δύο χωρών και αναμένεται να επηρεάσουν τον τρίτο γύρο της ειρηνευτικής διαδικασίας που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιούλη.

Αμεση ήταν η αντίδραση από το Ισλαμαμπάντ, όπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τασνίμ Ασλάμ, τόνισε ότι οι δηλώσεις του Ινδού πρωθυπουργού είναι «αβάσιμες και τις έχουμε ήδη απορρίψει».

Θυμίζουμε ότι από τις πρώτες ώρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, Ινδοί αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει πως οι ενέργειες αυτές έχουν στοιχεία της ισλαμιστικής οργάνωσης Λάσκαρ-ε-Τάιμπα, ενώ προχτές προσήχθησαν 350 άνθρωποι για ανάκριση και έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών υπόπτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ