Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Αστυνομοκρατία και συλλήψεις στο Λένινγκραντ

Στη φωτογραφία στη μέση διακρίνεται ο Β. Τιούλκιν, Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ και δίπλα του ο Γ. Τούσσας, ενώ πηγαίνουν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις
Στη φωτογραφία στη μέση διακρίνεται ο Β. Τιούλκιν, Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ και δίπλα του ο Γ. Τούσσας, ενώ πηγαίνουν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις
Η αστυνομοκρατία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που κυριάρχησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο Λένινγκραντ (τώρα Αγία Πετρούπολη) οι κομμουνιστικές και άλλες λαϊκές δυνάμεις ενάντια στο «G8». Οι προληπτικές συλλήψεις, που έφτασαν τις 90, ξεκίνησαν από τις προηγούμενες μέρες και κορυφώθηκαν την ημέρα της συγκέντρωσης. Κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης Πούτιν ήταν αρχικά η αποτροπή της πραγματοποίησης της συγκέντρωσης με το να δυσκολεύει την πρόσβαση διαδηλωτών και στη συνέχεια η απαγόρευση της διαδήλωσης και η στενή παρακολούθησή της για να μην ενοχληθούν οι... υψηλοί προσκεκλημένοι.

Στη συγκέντρωση του Σαββάτου το ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, που εκπροσώπησε το κόμμα στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Σε δήλωσή του σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Κάτω από το άγχος του "νεοφώτιστου" στην ομάδα των 8 ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών και επιδεικνύοντας πολιτική πυγμής ενάντια στους εργαζόμενους, ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένος με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του, ο πρόεδρος Πούτιν και η κυβέρνησή του, μεταξύ των άλλων, επέβαλε στη χώρα του ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα αντιλαϊκά καθεστώτα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των υπόλοιπων καπιταλιστικών κρατών, που προσπαθούν να "θωρακιστούν" από τους λαούς με νόμους δήθεν "κατά της τρομοκρατίας" και του "εξτρεμισμού", καταπατώντας βασικές ελευθερίες και δικαιώματα».

«Στις 15/7 προχώρησαν στη σύλληψη 21 νεολαίων στο Λένινγκραντ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Την ίδια μέρα, μαζί με τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, Β. Τιούλκιν Α΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΕΚΡ και Β. Ρομανόφ, μέλος του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ στο Λένινγκραντ, όπως κι άλλους εκπροσώπους πολιτικών και μαζικών φορέων κάναμε παρέμβαση στο 76ο Αστυνομικό Τμήμα της Πετρούπολης και ζητήσαμε την άμεση απελευθέρωση των νεολαίων που είχαν συλληφθεί.

Οι προσπάθειες εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας της Ρωσίας, που και πάλι μπαίνουν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για μια καλύτερη κοινωνία, για το σοσιαλισμό, δε θα περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ