Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΔΝ - ΚΝΕ
Πλατιά δράση ενάντια στην ισραηλινή επίθεση και κατοχή

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο, καλεί η ΚΝΕ

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), με ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου της, καλεί όλα τα μέλη της και τις φιλικές οργανώσεις «να οργανώσουν πλατιά δράση στο πλευρό του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή».

Ηδη η ΚΝΕ ανταποκρίνεται στην έκκληση της ΠΟΔΝ και προγραμματίζει κινητοποίηση, την Πέμπτη 20 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο. «Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού!», απαιτεί η ΚΝΕ, που καλεί την ελληνική νεολαία να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση και στην πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Στο σχετικό κάλεσμα προσθέτει: «Την ίδια ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ παρέχουν ουσιαστική στήριξη στο έγκλημα, μιλούν για "δικαίωμα αυτοάμυνας" του Ισραήλ. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, η κυβέρνηση ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψελλίζουν υποκριτικές ευχές για "αυτοσυγκράτηση των αντιμαχομένων" και "αποφυγή της δυσανάλογης χρήσης βίας"».

«Δεν μπορείς να εξισώνεις το θύτη και το θύμα, δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ με την αντίσταση των λαών της Μέσης Ανατολής, που παλεύουν για το αυτονόητο: Μια ελεύθερη πατρίδα, ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς ιμπεριαλιστικούς στρατούς κατοχής», υπογραμμίζει η ΚΝΕ.

Αντίστοιχα η ΠΟΔΝ σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Οι πρόσφατες επιθέσεις των ισραηλινών στρατευμάτων φανερώνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την κατοχή των αραβικών εδαφών και την άρνησή τους να υιοθετήσουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή».

Η ΠΟΔΝ απαιτεί «την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής απ' όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη και την άμεση απελευθέρωση όλων των Αράβων κρατουμένων, με σεβασμό στην ανεξαρτησία του παλαιστινιακού κράτους με την Α. Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και με σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ