Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Διαμαρτυρίες ενάντια στη νοθεία

Στη συνέχιση των διαμαρτυριών ενάντια στην εκλογική νοθεία κάλεσε ο υποψήφιος του λεγόμενου «αριστερού» συνασπισμού «Για το Καλό Ολων», Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού.

Εξήγησε μάλιστα ότι θα δημιουργηθεί μια «Λαϊκή Επιτροπή» που θα είναι υπεύθυνη για να καθορίσει το πότε και το πώς μια σειρά ενέργειες θα πραγματοποιηθούν, ενώ ζήτησε να αυξηθούν οι κατασκηνωτές που έχουν εγκατασταθεί έξω από τις 300 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα την Κυριακή 2 Ιουλίου. Ο υποψήφιος του συνασπισμού «Για το Καλό Ολων» δήλωσε ότι αυτή τη βδομάδα θα αρχίσουν οι πρώτες διαμαρτυρίες και κάλεσε το λαό να πάρει μέρος σε μια νέα συγκέντρωση στις 30 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών που φέρουν τον επίσης υποψήφιο της αστικής τάξης Φελίπε Καλντερόν του «Κόμματος Εθνικής Δράσης» νικητή των εκλογών. Ο Ομπραδόρ έχει ζητήσει την εκ νέου καταμέτρηση των περίπου 40 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, έχει προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Εκλογοδικείο, έχει παρουσιάσει αποδείξεις για τις παρατυπίες που υποστηρίζει πως έγιναν και έχει ανακοινώσει την επέκταση παραπέρα της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει «ενάντια στην εκλογική νοθεία, για τη δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ