Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΟΥΙΝΕΑ
Σύνοδος των πορτογαλόφωνων χωρών

ΜΠΙΣΑΟ.-

Ολοκληρώθηκε χτες η 6η Πολιτειακή Σύνοδος των Πορτογαλόφωνων Χωρών (CPSC) στην πρωτεύουσα της Γουινέας Μπισάο με τη συμμετοχή των Προέδρων της Πορτογαλίας, της Αγκόλας, της Μοζαμβίκης, του Πράσινου Ακρωτηρίου, του Σάο Τόμε και Πρίνσιπε και της Γουινέας Μπισάο, οι οποίοι και συμφώνησαν στην παραπέρα ολοκλήρωση και συνεργασία.

Η συγκεκριμένη Σύνοδος, μια οργάνωση που δημιουργήθηκε στις 17 Ιούλη του 1996, είχε ξεκινήσει στις 13 Ιούλη και ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση της τελικής διακήρυξης και μιας σειράς αποφάσεων για συνεργασία μεταξύ των χωρών του «CPSC». Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που κατέληξαν ήταν και η καθολική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της CPSC και την ενίσχυση των λειτουργικών ικανοτήτων της Εκτελεστικής Γραμματείας, καθώς και την κινητοποίηση για την απόκτηση οικονομικών πηγών.

Σημειώνεται ότι από τη Σύνοδο έλειπαν οι Πρόεδροι της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και του Τιμόρ Λέστε Κανάνα Γκουσμάο, επειδή ο πρώτος έπαιρνε μέρος στη Σύνοδο του «G8» στην Αγία Πετρούπολη και ο δεύτερος εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στη χώρα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ