Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΥΜΑ ΑΕ
«Ηταν εγκληματική πράξη και όχι ατύχημα»

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ. Συγκέντρωση την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο λιμάνι διοργανώνει η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Eurokinissi

Μια βδομάδα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην επιχείρηση χημικών ΧΥΜΑ ΑΕ στο Λαύριο, η παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της πόλης. Θέμα της συγκέντρωσης η πρόσφατη πυρκαγιά, οι συνέπειες στο περιβάλλον από τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται και οι θέσεις της παράταξης.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι: «H φωτιά στη ΧΥΜΑ ΑΕ ήταν εγκληματική πράξη και όχι ατύχημα. Ηταν μια συνειδητή, εγκληματική πράξη, που γίνεται πάνω στην αγωνιώδη κίνηση του κεφαλαίου να αυξήσει τα υπερκέρδη του. Αυτό το έγκλημα ήταν συνέχεια των προηγούμενων που είχαμε στη ΡΙΚΟΜΕΞ, στο ΤΙΤΑΝ, στην ΠΥΡΚΑΛ, στην ΠΕΤΡΟΛΑ. Το ότι το έγκλημα το ονομάζουν "ατύχημα", το κάνουν για να συγκαλύψουν τόσο τις ευθύνες της πολυεθνικής εταιρείας όσο και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν».

«Το συγκεκριμένο γεγονός στη ΧΥΜΑ ΑΕ, σημειώνει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης αποκλειστικά από το κράτος των διαδικασιών προστασίας, πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου καθώς και ουσιαστικού ελέγχου. Η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως, προϋποθέτει ένα κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος».

Τέλος η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στις εκλογές που έρχονται να θέσουν ως κριτήριο ψήφου και την ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Να παλέψουν, ώστε να βγουν δήμαρχοι και νομάρχες αγωνιστές που θα έχουν μια φιλολαϊκή πολιτική που ταυτόχρονα θα υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ