Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα (αν)έτοιμα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ είναι η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πετρελαιοκηλίδα που προέρχεται από το βομβαρδισμό εγκαταστάσεων στο Λίβανο.

Εξίσου έτοιμη δήλωνε για τη μεταφορά Ελλήνων και ξένων υπηκόων όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί, ενώ - ασυζητητί - είναι πανέτοιμη για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε διεθνή διάσκεψη γίνει για το θέμα, καθώς και για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ακόμη και για τη συμμετοχή σε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη δηλώνει πλήρη ετοιμότητα.

Μόνο για ένα πράγμα δεν είναι έτοιμη: Να καταδικάσει αυτούς που κάνουν τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς και, προφανώς, εκτελούν ένα σχέδιο προαποφασισμένο από καιρό, δηλαδή το Ισραήλ.

Και, βέβαια, είναι πλήρως ανέτοιμη - τρόπος του λέγειν, δηλαδή - να υποστηρίξει τη δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού και την επιστροφή του Ισραήλ στα προ του πολέμου του 1968 σύνορά του.

Αντιθέτως, όμως, τόσο η κυβέρνηση, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών ειδικότερα, μας φαίνονται κατάλληλα προετοιμασμένοι να κάνουν δηλώσεις με τέτοιου είδους διατυπώσεις, ώστε να κρατούν πάντα «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα.

Βλέπετε, όσο και να προσπαθούν να καλυφθούν και να επιδείξουν ανθρωπιστικές ευαισθησίες - ιδίως μετά το βομβαρδισμό στην Κάνα - η «απόδοση» της μέχρι τώρα προσήλωσής τους στις αντιλήψεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κρύβεται.

ΣΧΕΔΟΝ 300 απολύσεις εργαζομένων στο «Κανάλι 9» του Κοντομηνά γιατί ο εν λόγω όμιλος, που έχει αναλάβει εργολαβικά την ...ορθή ενημέρωση των πολιτών αυτής της χώρας, έχει κάποια «επιχειρηματικά σχέδια» που δεν τους χωράνε.

Μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρή Ρουσόπουλο. Βλέπετε, είναι απασχολημένος ο άνθρωπος με το να καταρτίζει νομοσχέδιο για τη ...«διαφάνεια» στα Μέσα Ενημέρωσης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ετσι ώστε να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να εκμεταλλεύεται τις κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες και να κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Να υπάρχει έλεγχος βρε παιδί μου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ