Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη - Πτολεμαΐδα

Τον άμεσο και δίχως όρους τερματισμό της σφαγής των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής απαίτησε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Αλεξανδρούπολης και της Πτολεμαΐδας, που συμμετείχαν στις χτεσινοβραδινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση, που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΝΑΣ, η ΔΑΣ και η Επιτροπή Ειρήνης, έγινε στην πλατεία του Φάρου, στην παραλία της πόλης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στη σύγχρονη ιστορία. Κυριαρχούσαν οι φωτογραφίες από το θάνατο που σκόρπισαν οι ατομικές βόμβες πριν 61 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και το θάνατο που σκορπούν τα σύγχρονα όπλα στην Παλαιστίνη και το Λίβανο.

Μίλησε ο Τ. Βλησίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και κάλεσε το λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, σε κάθε λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως είναι και ο λαός της Κούβας.

Αντίστοιχη συγκέντρωση, που πήρε και χαρακτήρα πανεξόρμησης στο λαό της πόλης, έγινε και στην πλατεία της Πτολεμαΐδας. Στο χώρο λειτούργησε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τη σφαγή του λαού του Λιβάνου. Μίλησε ο Σ. Γιανακιτσίδης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος κάλεσε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν την ισραηλινή επέμβαση και όσους στο όνομα των ίσων αποστάσεων στηρίζουν το έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ