Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δόξα στη γενναία λιβανική πατριωτική αντίσταση

Ανακοίνωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος

Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολιτικό του Γραφείο και υπογράφει ο Βεσάλ Φαρχά Μπαγκντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού ΚΚ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Περήφανε λαέ,

Η βάρβαρη σιωνιστική επίθεση εναντίον του Λιβάνου μπαίνει στην τρίτη της βδομάδα και η ισραηλινή πολεμική μηχανή καταστρέφει τις υποδομές και τις ενεργείς κατασκευές, βομβαρδίζοντας πόλεις και χωριά, καταστρέφοντας σπίτια, σκορπίζοντας τρόμο και θάνατο σε μία μανιώδη προσπάθεια να εκπληρώσει το στόχο της σιωνιστικής κυβέρνησης, ο οποίος είναι η καταστροφή της πατριωτικής αντίστασης και η επιβολή της σιωνιστικής αμερικανο-γαλλικής λύσης, η οποία εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπό τον αριθμό 1559, συμπεριλαμβάνοντας τον αφοπλισμό της αντίστασης και την απογύμνωση του Λιβάνου από κάθε ικανότητα περιορισμού της διαρκούς σιωνιστικής επιθετικότητας, με στόχο να επιβάλουν στο Λίβανο την αμερικανο-σιωνιστική ηγεμονία, μέσω μίας "ειρηνευτικής συμφωνίας", με το Ισραήλ να αναγορεύεται σε στρατιωτικό κυρίαρχο μέσω της απεριόριστης υποστήριξης της Αμερικής και της αδυναμίας πολλών αραβικών ηγεσιών και κάποιων λιβανικών φιλοδυτικών δυνάμεων. Μετέπειτα, για να απομονωθεί ο Λίβανος, με τη Συρία αμετακίνητη, η οποία θεωρείται εμπόδιο στο σχέδιο της "νέας Μεγάλης Μέσης Ανατολής" και στα άλλα αποικιακά σχέδια.

Παρά τον βάρβαρο ισραηλινό βομβαρδισμό και την τεράστια καταστροφή που προκαλεί, η γενναία πατριωτική αντίσταση έχει δώσει στους ναζί της νέας εποχής και στους δολοφόνους των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών σκληρά μαθήματα. Στην υπεράσπιση των εδαφών και της αξιοπρέπειας ο λιβανικός λαός προσέφερε εκατοντάδες μάρτυρες και χιλιάδες τραυματίες και οι μάχες του Μπεντ Τζμπαΐλ και του Μαρόν Ελράς θα είναι πάντα ένα αθάνατο μνημείο στην ιστορία των αγώνων των λαών.

Αμετακίνητε λαέ,

Το αρχείο του εγκλήματος του σιωνιστικού ρατσιστικού κράτους είναι γεμάτο από σφαγές από τη δεκαετία του '40 του περασμένου αιώνα και αυτό ήταν και θα μείνει το μέσο για να επιτύχει την ηγεμονία του, για να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Ξεκινώντας από την Ντερ Γιασέν ως την Καμπίγια και την Αλχόλα, την Καφάρ Κασέμ και την Κάνα, το 1996, έως τις σφαγές της Μαργουάχιν και της Κάνα το 2006, ο πόθος των σιωνιστών για αίμα εκφράζει τη φασιστική φυλετική σιωνιστική ιδεολογία, η οποία είναι ζωτικά συνδεδεμένη με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Η εξαιρετική γενναιότητα και η μεγαλειώδης θυσία της λιβανικής γενναίας πατριωτικής αντίστασης υποχρέωσε την κυβέρνηση του σιωνιστικού εχθρού να αποσύρει τους όρους της για την παύση της επιθετικότητας και κατέστρεψε τη σιωνιστική και αμερικανική θρασύτητα...

Η γενναία αντίσταση του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και του Ιράκ δεν υπερασπίζεται μόνο τους αραβικούς λαούς και τις πατρίδες τους αλλά είναι στο προσκήνιο των γενναίων αγώνων της υφηλίου ενάντια στις προσπάθειες της σιωνιστικής και αμερικανικής ηγεμονίας και αυτή η αντίσταση χαίρει ενθάρρυνσης και υποστήριξης από το λαό μας και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου. Νίκη για τη λιβανική γενναία πατριωτική αντίσταση. Δόξα στους γενναίους μάρτυρες.

Δαμασκός, 30 του Ιούλη 2006».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ