Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ανακαλεί το διπλωματικό της εκπρόσωπο από το Ισραήλ

Δήλωση του γενικού προξένου της στη Γερμανία

«Η απόφαση του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, να ανακαλέσει τον διπλωματικό της εκπρόσωπο από το Ισραήλ, ως σοβαρή και άμεση διαμαρτυρία εναντίον των επιθέσεων κατά του άοπλου αστικού πληθυσμού του Λιβάνου, είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να ενεργήσει κανείς στο σημερινό κόσμο: Χωρίς ημίμετρα και με πραγματικό νόημα αλληλεγγύης προς τους πιο αδύνατους της παγκόσμιας κοινότητας».

Αυτό είναι ένα μέρος από τη δήλωση του Cesar Orvelio Mendez GonZalez, γενικού προξένου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στη Φρανκφούρτη του Μάιν (Δυτ. Γερμανία).

«Πιστεύω», συνεχίζει ο διπλωμάτης, «ότι αυτό θα έπρεπε να χρησιμεύσει στους διεθνείς οργανισμούς και τους πολιτικούς ηγέτες ως παράδειγμα, αν θέλουν να προσφέρουν μια συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη. Φτάνουν πια όλες οι υποκρισίες».

«Μπροστά στη δαντική κατάσταση» (που δημιούργησαν οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά του άοπλου πληθυσμού του Λιβάνου) «εμφανίζεται στη σκηνή η δειλή και υποκριτική διπλωματία... Αυτή με τις στείρες συσκέψεις της παρατείνει τα δεινά ολόκληρων πληθυσμών: Συσκέψεις που χαρακτηρίζονται από ψεύδη και συμφωνίες που ωφελούν μόνο τις ισχυρές ομάδες επιχειρηματιών και κατασκευαστών όπλων. Κούφιες διακηρύξεις όπως αυτή του "ΟΗΕ" (μάλιστα, με μικρά γράμματα) ή εκπροσώπων άλλων οργανισμών και χωρών δεν είναι τίποτα άλλο από "ασκήσεις υποκρισίας". Για να τερματιστεί ο πόλεμος πρέπει να απαιτηθεί από αυτούς που δημιούργησαν τον πόλεμο και αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις του να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις κατά του Λιβάνου. Θα πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα που θα αναγκάσουν τις ΗΠΑ να σταματήσουν επιτέλους τους μηχανισμούς του θανάτου».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ