Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αερομεταφορικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ... η κυβέρνηση που βάλθηκε να μας πείσει για τις προόδους που κάνει στο θέμα των αερομεταφορών. Ο Μιχάλης Λιάπης μαζί με διάφορους βουλευτές εγκαινιάζει αεροδρόμια στα νησιά του Αιγαίου και η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά περηφανεύεται για την αύξηση των αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Βεβαίως, υπάρχουν και μερικές λεπτομέρειες που δεν τις πολυτονίζουν. Οπως, για παράδειγμα, το ότι πάνε για καταστροφή τον εθνικό αερομεταφορέα, δηλαδή την «Ολυμπιακή», ή το ότι οι αεροπορικές υπηρεσίες παραχωρούνται ακόμη περισσότερο στους ιδιώτες.

Δε λέμε, υποδομές για να κερδίζουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι μεγαλοξενοδόχοι φτιάχνουν και με το παραπάνω. Με τον κόσμο όμως τι γίνεται; Μήπως πρέπει να προσδοκά (και εδώ) τον ανταγωνισμό ώστε να πέσουν οι τιμές και να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα;

Αν κρίνουμε από τα καλά του ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα, τότε μάλλον μάταια θα περιμένει.

Οσο για την εξυπηρέτηση των ακριτικών νησιών, ιδίως για έκτακτα περιστατικά το χειμώνα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ούτε οι υπηρεσίες ενισχύονται με προσωπικό ούτε κονδύλια δίνονται.

Κατά τ' άλλα η Ελλάδα συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ στα αεροδρόμια, τώρα εμείς πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το δίκτυο που ανακάλυψαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και το οποίο ίσως θα έκανε επίθεση εναντίον αεροσκαφών εν πτήσει πάνω από το αεροδρόμιο Χίθροου;

Λυπούμαστε αλλά δεν μπορεί κανείς να ασχολείται με ...πιθανές «τρομοκρατικές» ενέργειες, όταν υπάρχουν εν εξελίξει πραγματικές τρομοκρατικές ενέργειες, όπως οι επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου από το Ισραήλ.

Δε λέμε, βολεύει τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς να προβάλλεται η υπόθεση του Λονδίνου για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, αλλά ...δε θα τους κάνουμε τη χάρη.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ