Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς

Διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, κι ενάντια στους ιμπεριαλιστές που με τις βόμβες - ή και τη σιωπή τους απέναντι στο έγκλημα - τους έχουν στο στόχαστρό τους.

Με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ τονίζει ότι «ο ιμπεριαλιστικός, κατακτητικός πόλεμος της φασιστικής συμμορίας των Ισραηλινών φονιάδων, αλλά και των Αμερικανών στρατοκρατών, που τους καθοδηγούν και τους στηρίζουν με όλα τα μέσα, δε θα φέρει κανένα γι' αυτούς αποτέλεσμα». Παράλληλα κατακρίνει κι όλους όσοι «με την ανοχή ή τη σιωπή τους, γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα».

Σε δικό της κείμενο η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης σημειώνει ότι «η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι "ίσες αποστάσεις" από το θύτη και το θύμα, η δήθεν "ουδετερότητα" και η σιωπή κάθε είδους στο έγκλημα είναι συνενοχή». Ζητά να σταματήσει η εισβολή, να αποσυρθούν τα στρατεύματα κατοχής από την Παλαιστίνη και το Λίβανο, να εκφραστεί δε αλληλεγγύη στους ηρωικούς λαούς τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας» καταδικάζει «τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ με την ανοιχτή στήριξη των ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ και ΕΕ». Καλεί κάθε εργαζόμενο «να πλαισιώσει τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις».

Τέλος, και ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγιος Κωνσταντίνος» με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη διεκπεραίωση - όπως σημειώνει - από το Ισραήλ των αμερικάνικων σχεδίων για τον «εκδημοκρατισμό» της Μέσης Ανατολής, με την ανοχή της ΕΕ. Ο σύλλογος ως έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου πρόσφερε χρήματα μέσω της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Από τη Θεσσαλονίκη

Να σταματήσει άμεσα και άνευ όρων η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση σε βάρος των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης απαιτούν καθημερινά με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος. Στα εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης στους λαούς που σφαγιάζονται και καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας που εντάσσεται στα σχέδια των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών για τη Μέση Ανατολή, προστέθηκαν ακόμη, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ