Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Αρχισε και πάλι η δίκη

Με ανάγνωση εγγράφων αναλώθηκε η χτεσινή - πρώτη μετά τη θερινή διακοπή - συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, την υπόθεση για τη «17Ν».

Η επανάληψη της διαδικασίας ήταν καθορισμένο, πριν τη διακοπή, ότι θα εξέταζε μάρτυρες αναφορικά με το θέμα της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού στον «Ευαγγελισμό», αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, γιατί όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Αρης Κωνσταντάκης οι εν λόγω μάρτυρες που έχουν προταθεί (ο παπα-Τριαντάφυλλος Ξηρός, η Αλίθια Ρομέρο και οι γιατροί Κ. Νικηφοράκης και Ν. Βαλλιανάτου) δεν μπορούν να προσέλθουν να καταθέσουν στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να συσκεφθεί ύστερα και από αίτημα της εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε να προηγηθεί η κατάθεση των προαναφερόμενων μαρτύρων. Μετά την επιστροφή των δικαστών στην έδρα δεν ανακοινώθηκε τίποτα επί του θέματος. Η εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα προβληθεί η κασέτα με τη συνέντευξη του Σ. Ξηρού στο δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο, που είχε ληφθεί αρχές φθινοπώρου του 2002, όταν ο κατηγορούμενος είχε πλέον μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ