Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Θέλει Αθήνα... ΑΕ

«Συνεπής εκφραστής των κοινών κατευθύνσεων του δικομματισμού», δήλωσε ο Σπύρος Χαλβατζής

«Ο Κ. Σκανδαλίδης θέλει μια πόλη στο πνεύμα της εποχής της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής
«Ο Κ. Σκανδαλίδης θέλει μια πόλη στο πνεύμα της εποχής της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής
Πόλη - επιχείρηση, η οποία θα πουλάει την «πραμάτεια» της στη διεθνή αγορά, είναι το «όραμα» για την πρωτεύουσα, του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος παρουσίασε, σε χτεσινή ομιλία του στους φορείς της πόλης, τους άξονες της πολιτικής του. Πίσω από κάθε φράση, της ομιλίας του Κ. Σκανδαλίδη, κρύβεται η προώθηση του επιχειρηματικού κέρδους.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Σκανδαλίδης πιστοποίησε ότι είναι συνεπής εκφραστής των κοινών κατευθύνσεων του δικομματισμού, που εκφράζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε με δήλωσή του ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Είναι ενδεικτικό ότι στο «όραμα» του Κ. Σκανδαλίδη, συμπεριλαμβάνεται:

  • Η επιχειρηματικότητα, για την οποία θα δημιουργήσει «Μπίζνες Σέντερ»(!) και «Χρηματοπιστωτικό Κέντρο». Επίσης, θα προωθήσει τον «επανασχεδιασμό των χρήσεων γης με τη δημιουργία ζωνών μεγάλων επενδύσεων και βιομηχανικής δραστηριότητας».
  • Η προώθηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Μιλώντας για το «μοντέλο διακυβέρνησης» του δήμου, έκανε ειδική μνεία για «επενδυτικές δράσεις κυρίως αναπτυξιακού χαρακτήρα που υλοποιούνται μέσω Συμβάσεων Σύμπραξης του Δήμου με φορείς του ιδιωτικού τομέα».

Παράλληλα, ο Κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε «να διαμορφώσουμε τον φορέα της αλλαγής της Αθήνας, την απαιτούμενη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία των δυνάμεων της αγοράς, των επιχειρήσεων, της εργασίας, του προγράμματος και σχεδίου»! Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιάζουν τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης όπως η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση, ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οραμα για τα κέρδη του κεφαλαίου

«Και η σημερινή τοποθέτηση του κ. Σκανδαλίδη αναφέρεται σε μια πόλη πλήρως ενταγμένη στους νόμους της αγοράς. Ανταγωνιστική, που θα πουλά τη γη, τον αέρα, τα μνημεία της και τον πολιτισμό της. Να είναι εύχρηστη για αυτούς που επενδύουν. Χωρίς διαδηλώσεις, χωρίς διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους, από την πολιτική που προωθεί», τονίζει εξαρχής στη δήλωσή του ο Σπ. Χαλβατζής. Και επισημαίνει: «Θέλει μια πόλη στο πνεύμα της εποχής της επιχειρηματικότητας, του κέρδους, της συνεργασίας και της συνύφανσης με το κεφάλαιο, για αυτό και σαν υπουργός είχε προωθήσει τον έλεγχο των πόλεων με βάση τους δείκτες αποδοτικότητας».

«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση. Για μας το όραμα για την Αθήνα δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλαίσιο της ΟΝΕ, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στα κέρδη του κεφαλαίου».

Και καταλήγει ο Σπ. Χαλβατζής: «Εμείς εξακολουθούμε να δηλώνουμε ότι δεν είμαστε με όλους. Μεροληπτούμε υπέρ των εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των νέων που τους κλείνουν τις πόρτες της ζωής και τους καλούμε να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική του δικομματισμού που εκφράζεται και με τη σημερινή ομιλία που έκανε ο κ. Σκανδαλίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ