Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Πλασιέ ασφαλιστικών εταιρειών!

Η δημοτική αρχή (ΝΔ) δρομολογεί την είσοδο ασφαλιστικών εταιρειών στα σχολεία για την ασφάλιση 9.150 μαθητών. Εντονη αντίδραση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ιωαννίνων»

Στο φόντο της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνιστά ανάμεσα σε άλλα παραπέρα υποβάθμιση και συρρίκνωση της εναπομείνασας δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, πριμοδότηση των ασφαλιστικών ιδιωτικών εταιρειών και επέκταση των χώρων δράσης τους για να αυξηθούν ακόμη παραπέρα τα κέρδη τους, η δημοτική αρχή της ΝΔ στα Γιάννενα δρομολογεί την είσοδο ασφαλιστικών εταιρειών στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου για την ασφάλιση 9.150 μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα προγράμματα δρομολογούν και οι Δήμοι Λάρισας και Αιγάλεω.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μάντζιος δε δίστασε μάλιστα να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει λόγο για δήθεν κοινωνική πολιτική και έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τα παιδιά. Το πλασάρισμα δηλαδή των ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία, όπου οι μαθητές θα γαλουχηθούν με τις αξίες της ιδιωτικής ασφάλισης και θα αποτελούν παράλληλα ευρύ πεδίο κερδοφορίας για τις εταιρείες, συνιστά κοινωνική πολιτική κατά τη δημοτική αρχή.

Την ώρα που όλο και περισσότερα σχολικά κτίρια παρουσιάζονται μερικώς ή γενικώς ακατάλληλα, την ώρα που απουσιάζουν εντελώς από τα σχολεία υπηρεσίες σχολικής υγείας και προληπτικής ιατρικής, η δημοτική αρχή της ΝΔ στα Γιάννενα μετατρέπεται σε πλασιέ προώθησης των συμφερόντων των ασφαλιστικών εταιρειών με πελάτες - μαθητές αντί να συμβάλει ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των παιδιών στα σχολεία.

Η απόφαση - πρόκληση άλλωστε είχε την έγκριση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και του Φίλιππου Φίλιου (υποστηριζόμενου από μερίδα του ΠΑΣΟΚ και κορμό του ΣΥΝ) όταν το ζήτημα είχε τεθεί σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το δε κόστος θα αναλάβει η δημοτική αρχή (δηλαδή θα το φορτωθούν οι εργαζόμενοι από τη φορολόγησή τους μέσω των δημοτικών τελών) η οποία διερευνά ποια εταιρεία θα κάνει την καλύτερη προσφορά, λες και το πρωταρχικό ζήτημα είναι η καταβολή της όποιας αποζημίωσης από τις εταιρείες σε περίπτωση ατυχήματος των μαθητών.

«Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για ασφάλιση των μαθητών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες συμβάλλουν στο να αυξήσουν την πελατεία τους και την κερδοφορία τους, με την ταυτόχρονη προβολή ενός δήθεν κοινωνικού προφίλ, στηριζόμενες στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνολικά στους τομείς υγείας - πρόνοιας» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ιωαννίνων».

«Δείχνουν τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουν, γινόμενοι μάνατζερ των ιδιωτικών εταιρειών, λέγοντας ουσιαστικά στον κόσμο να μειώσει τις απαιτήσεις του, κάνοντας σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες του για καθολικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας», επισημαίνει μεταξύ άλλων και καλεί το γιαννιώτικο λαό να καταδικάσει στις επικείμενες εκλογές με την ψήφο του τους συνδυασμούς αυτούς, που από τη μια υπηρετούν άοκνα το ιδιωτικό κεφάλαιο και από την άλλη γυρίζουν την πλάτη στα πραγματικά προβλήματα των απλών πολιτών. Να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις σε δήμο και νομαρχία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στέλνει πελατεία στην ιδιωτική ασφάλιση τους σχολικούς τροχονόμους(2023-12-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της στέγασης(2023-02-09 00:00:00.0)
«Καμιά κάμερα έξω από σχολείο!»(2022-09-23 00:00:00.0)
Εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων(2012-03-31 00:00:00.0)
ΑΓΙ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ(2006-09-26 00:00:00.0)
Διεκδικούν μάθηση σε ανθρώπινες συνθήκες(1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ