Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΑΓΙ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας με τη «Δημοτική Συνεργασία»

- Υποστηρίζετε ότι οι δημοτικές αρχές που διοικούν το δήμο την τελευταία 12ετία και πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ευθύνονται για το «πισωγύρισμα» του δήμου σε όλους τους τομείς και την επιδείνωση των προβλημάτων των δημοτών, σε σχέση με τη δημαρχία Λαμπρούλη. Μας το αποδεικνύετε με μερικά παραδείγματα;

- Οι δημοτικές αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Λάρισας συνευθύνονται για την επιδείνωση των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας. Προχώρησαν σε τεράστιες αυξήσεις των δημοτικών τελών και θέσπιση νέων, στην εφαρμογή της ανταποδοτικότητας για το σύνολο των υπηρεσιών, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εφαρμόζοντας γενικευμένα το μοντέλο της μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων έργου, παραχώρησαν φιλέτα των δημοτικών υποδομών στους ιδιώτες, κύρια στους τομείς του πολιτισμού και της αναψυχής. Παραχώρησαν δημοτική περιουσία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα ιδιωτικά πάρκινγκ. Δεν αξίωσαν κρατική χρηματοδότηση, δεν αντέδρασαν, αλλά αντίθετα στήριξαν την παραπέρα κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας. Στην ουσία υπηρέτησαν, με όλες τους τις δυνάμεις, τους κυβερνητικούς στόχους, για αύξηση της «ανταγωνιστικότητας» και της επιχειρηματικότητας, για «δημοσιονομική εξυγίανση και σταθερότητα», μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων.

- Υπόσχεστε ότι αν η παράταξή σας ξαναπάρει τα «ηνία» στο δήμο, θ' αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο. Πώς;

- Στόχος μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή θα πρωτοστατεί στο πλευρό των εργαζομένων, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης μας και των φορέων τους. Η ανακούφιση της οικονομικής κατάστασης των δημοτών και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής που θα προκύψουν μέσα από την κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, την άμεση μείωση των δημοτικών τελών με προοπτική την κατάργησή τους, τη διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος κάλυψης των αναγκών, την ανάπτυξη των υποδομών για πολιτισμό και άθληση, τη διεκδίκηση δημιουργίας κρατικών κέντρων αστικού τύπου, την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη των νοσοκομείων της πόλης, τη διεκδίκηση και δέσμευση ελεύθερων χώρων, την ανάπτυξη των μαζικών μέσων μεταφοράς με φτηνό εισιτήριο, το σχεδιασμό της αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ξεκινώντας από τις ίδιες τις δημοτικές υπηρεσίες, την ανάπτυξη δικτύου βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αποτελούν μόνο ενδεικτικές πτυχές της πολιτικής μας που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ