Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ
Για δημοτικό - νομαρχιακό διεκδικητικό κίνημα στο πλάι του εργατικού

Η παρέμβαση του εκπροσώπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο Χαρίλαος Αρχοντής σημείωσε:

«Η Κομμουνιστική Ανανέωση θεωρεί ότι αναδείχνεται η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με την ενεργό στήριξη των παρατάξεών τους σε Δήμους και Νομαρχίες. Πολιτική, που σε μεγάλο βαθμό αποτελεί προσαρμογή στις οδηγίες και γενικότερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που τροποποιεί τα χαρακτηριστικά της σχετικής αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το αστικό κράτος, με στόχο τη μετατροπή της σε μοχλό επιβολής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Μετατρέψανε την Αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση, σε ανώνυμη εταιρεία. Ενίσχυσαν τις κατασταλτικές λειτουργίες, το συγκεντρωτικό χαρακτήρα της, την αντιδημοκρατική λειτουργία της. Προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών της, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα πλαίσιά της.

Με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το ιδιωτικό κεφάλαιο μπαίνει επισήμως συνδιαχειριστής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κορυφώνοντας έτσι μια υπερδεκαετή πορεία θεσμικών αντιμεταρρυθμίσεων.

Σχεδιάζουν μετά τις εκλογές ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο ΙΙ, μητροπολιτικούς Δήμους, πέντε υπερπεριφέρειες, με πολύ πιθανή την προοπτική πέντε διαφορετικών ασφαλιστικών, φορολογικών, υγειονομικών συστημάτων και πέντε περιφερειακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αντί μιας εθνικής.

Σ' αυτήν την πολιτική του αστικού δικομματισμού ουσιαστικός συμπαραστάτης είναι και ο Συνασπισμός, οι δυνάμεις του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, στους Δήμους και τις Νομαρχίες όπου συνδιοικούν, συναποφάσισαν και εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στην καλύτερη περίπτωση συναίνεσαν σ' αυτές.

Και στην προεκλογική περίοδο αναδείχτηκε έντονα η λαϊκή δυσαρέσκεια, η ανάγκη οργάνωσής της, η ανάδειξη και η ενίσχυση των κινηματικών παρεμβάσεων που διαμορφώνονται στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός δημοτικού και νομαρχιακού διεκδικητικού κινήματος. Ενός κινήματος που συνδεόμενο και με τα άλλα κινήματα και κυρίως το εργατικό, θα μπορέσει να αναχαιτίσει και να ανατρέψει πολιτικές, να διεκδικήσει, να καταγάγει επιμέρους νίκες και να συντελέσει στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε όφελος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ