Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Να καταδικαστούν οι πολιτικές του δικομματισμού»

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή στην Εθνική Τράπεζα
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή στην Εθνική Τράπεζα
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προχωρά γοργά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τόνισε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στη διάρκεια περιοδείας του στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου και της Ειδικής Μονάδας Καταθέσεων Αθήνας της Εθνικής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού, καθώς και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο, Κώστα Μαρκέτη, διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η συνεχής μείωση του προσωπικού.

Το περασμένο Σάββατο, πολυμελής αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στην οδό Αθηνάς και περιοδεία στη Βαρβάκειο Δημοτική Αγορά Αθηνών. Ο Σπ. Χαλβατζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα λέγονται για τις τιμές. «Αυτές», τόνισε, «δεν καθορίζονται στη Βαρβάκειο». Και πρόσθεσε: «Οι τιμές καθορίζονται από τα καρτέλ, από τα μονοπώλια, από όλους αυτούς οι οποίοι με την προστασία και τη στήριξη των κυβερνήσεων χτες του ΠΑΣΟΚ, σήμερα της ΝΔ, δε δίνουν τη δυνατότητα να έχει ο κόσμος ικανοποιητικές αμοιβές, σταθερή και μόνιμη δουλιά για να μπορεί να αγοράζει έστω και τα στοιχειώδη».

Οπως σημείωσε, στη δήλωσή του, «εμείς θα στηρίξουμε τους δίκαιους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολουμένων. Ο αγώνας της εργατιάς και των αυτοαπασχολουμένων είναι κοινός».

Παρέμβαση για ελεύθερο χώρο

Στη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, η «Συμπαράταξη» έκανε μια σημαντική παρέμβαση για τη σωτηρία ενός ελεύθερου χώρου, περίπου δύο στρεμμάτων, σε μια από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές της πόλης, στο Παγκράτι, κοντά στην πλατεία Προσκόπων.

Ο χώρος, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ελλανίκου, Πολέμωνος και Νικοσθένους, είχε χαρακτηριστεί από το 1982 κοινόχρηστο πράσινο και παιδική χαρά, ωστόσο «απελευθερώθηκε» και ο ιδιοκτήτης είχε τη δυνατότητα να χτίσει. Η έγκαιρη παρέμβαση της «Συμπαράταξης», το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος να επαναχαρακτηριστεί «ελεύθερος», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σπ. Χαλβατζής επανήλθε, ζητώντας να προστεθεί στην τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η βούληση και η δυνατότητα του δήμου να καλύψει «και τη δαπάνη που προκύπτει από την απαλλοτρίωση». Η σημαντική πρόταση της «Συμπαράταξης» έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ο χώρος αυτός να χαθεί οριστικά και να τσιμεντοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ