Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Κριτήριο ψήφου τα ζητήματα ειρήνης και πολέμου

Στα ζητήματα της ειρήνης και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητα, αλλά και στο ψευτοεπιχείρημα πως ο «ανταγωνισμός» λειτουργεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη ΝΑΣ, σε δηλώσεις που έκανε στη δραστηριότητα που είχε το προηγούμενο τριήμερο.

Ο Γ. Μαυρίκος, με την ιδιότητά του ως ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκε χτες με Ινδούς συνδικαλιστές. Μετά τη συνάντηση υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι όλοι ανησυχούν απ' την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τους κινδύνους που αυτή γεννά. Βεβαίως, συζητήσαμε για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την επιθετικότητα σε βάρος του Λιβάνου. Πιστεύουμε ότι τα ζητήματα του πολέμου και της ειρήνης, τα ζητήματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας είναι θέματα με βάση τα οποία πρέπει, επίσης, να κρίνει και να τοποθετηθεί ο λαός μας μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Ο υποψήφιος της ΝΑΣ σημείωσε ακόμα: «H ΝΑΣ αντιπάλεψε με συνέπεια τους άδικους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, χωρίς τη διγλωσσία και την τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στον θύτη και το θύμα που κράτησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί και να στηριχτεί απ' όλο το λαό απ' όλους τους ψηφοφόρους, πολύ περισσότερο αφού ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί σήμερα ότι τη νύφη την πληρώνει ο λαός και οικονομικά και πολιτικά και πολύπλευρα. Αρα, λοιπόν, έχει κάθε συμφέρον ο καθένας να στηρίξει τη ΝΑΣ στις εκλογές, στις 15 του Οκτώβρη».

Ο ανταγωνισμός πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα

Το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία της ΝΑΣ πραγματοποίησε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Γ. Μαυρίκος σε δήλωσή του σημείωσε πως η αγορά και ο ανταγωνισμός δε συμβαδίζουν με φθηνά αγαθά και προστασία της δημόσιας Υγείας. «Η πολιτική των κυβερνήσεων, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ, η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, μειώνει καθημερινά το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Την ίδια ώρα μεγαλέμποροι και βιομήχανοι θησαυρίζουν, με τα κέρδη τους να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέρχεται από φόρους και τέλη. Κοροϊδεύουν τον κόσμο η κ. Γεννηματά, και όσοι όπως ο κ. Ντινόπουλος προσπαθούν όψιμα να τη μιμηθούν, λέγοντας ότι οι έλεγχοι στην αγορά μπορούν να λειτουργήσουν σαν ασπίδα προστασίας. Αγορά και ανταγωνισμός δε συμβαδίζουν με φτηνά αγαθά και προστασία της δημόσιας υγείας. Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν πικρή πείρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να βγουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση (2006-09-26 00:00:00.0)
Νοσεί από ελλείψεις σε προσωπικό (2006-09-13 00:00:00.0)
Επιβάλλονται αγώνες για δημόσια δωρεάν Παιδεία (2006-09-12 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-07-18 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου (2006-06-15 00:00:00.0)
«Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα» (2004-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ