Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΙΚΑΙΑ
Κέρδισαν οι εργαζόμενοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα»

Οι εργαζόμενοι της Νίκαιας, καθώς και οι εργαζόμενοι στο δήμο, μόνο κέρδισαν από την τετραετία που η «Δημοκρατική Ενότητα» βρίσκεται στο «τιμόνι» της πόλης με δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, τον Στέλιο Μπενετάτο.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την πολύ ενδιαφέρουσα χτεσινή περιοδεία κλιμακίου της «ΔΕ» και της «ΝΑΣ» στα συνεργεία του δήμου Νίκαιας, με επικεφαλής τον δήμαρχο. Ο Στ. Μπενετάτος εξήγησε στους εργαζόμενους για ποιο λόγο χρειάζεται να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη «ΔΕ», υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών πρέπει να στείλει ηχηρό πολιτικό μήνυμα αντίστασης στην κεντρική εξουσία. Προειδοποίησε ότι στον προεκλογικό αγώνα «κάποιοι μιλάνε ανοιχτά για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου», κάτι που σαν πρώτο απτό αποτέλεσμα θα έχει την ανεργία και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή στάθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου για μόνιμη, σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, παρά και ενάντια σε μια πραγματικότητα που άφησε η περίοδος Τράπαλη με τους εκατοντάδες (όσοι σχεδόν οι μόνιμοι!) συμβασιούχους - πολιτικούς και εργασιακούς «ομήρους» στο δήμο και με την κοινώς ομολογουμένη τραγική οικονομική εικόνα. Παρά και ενάντια στο ότι οι ανελαστικές δαπάνες του δήμου ξεπερνούν τα πάγια έσοδά του, ο Στ. Μπενετάτος υπενθύμισε ότι επί 4 χρόνια δεν υπήρξε αύξηση των δημοτικών τελών, ούτε ο λαός της Νίκαιας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να απολαμβάνει στοιχειώδεις υπηρεσίες, σε αντίθεση με τους όμορους δήμους - «πρωταθλητές» στο χαράτσι.

Τέλος, έβαλε τους εργαζόμενους και προ των δικών τους ευθυνών, σημειώνοντας πως στο στόχαστρο των εργαζομένων πρέπει να βρίσκεται η πολιτική που οδηγεί στην ανεργία και στην κατάργηση των δικαιωμάτων στη δουλιά και τη ζωή.

Τη χρήση του Σπιτιού της Αρσης Βαρών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα γίνει με όρους και κριτήρια που θα λειτουργήσουν υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος του λαού της Νίκαιας, συζήτησαν την περασμένη Παρασκευή ο Στέλιος Μπενετάτος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σωτήρης Καρβούνης. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, αφού και οι δύο πλευρές θεωρούν πως είναι θετική η μεταφορά δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου στο ακίνητο της Αρσης Βαρών. Ο δήμαρχος Νίκαιας τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτη πρόσβαση και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων και να δρομολογηθούν λύσεις και παρεμβάσεις στα προβλήματα της εκτός σχεδίου πόλης περιοχής πέριξ του γυμναστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ